Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 405d12
Gezondheid

Lezing over hart- en vaatziekten

Aarle-Rixtel - Dokter Bouten, voormalig bedrijfsarts in Helmond, geeft maandag 7 oktober in De Dreef in Aarle-Rixtel een lezing over hart- en vaatziekten. Hij zal het hebben over hartfalen, etalagebenen en het verschil tussen een pacemaker en een ICD.

Een ICD is een inwendige defibrillator (Implanteerbare Cardioverter-Defibrillator). Bij hartfalen werkt het hart minder goed. Men is daardoor sneller moe of kortademig en houdt vocht vast. Bij vrouwen zijn de klachten bij hartfalen anders dan bij mannen met als gevolg dat ze vaak te laat onderkend worden. Etalagebenen is een vaatziekte waarbij de slagaderen in het been zijn vernauwd. De klachten krijgt men bij het lopen, zodra men stilstaat verdwijnen de klachten weer.

Dokter Bouten zal uitgebreid op deze onderwerpen ingaan en uiteraard kunnen er ook vragen worden gesteld. De lezing begint om 20.00 uur. Iedereen is welkom. De organisatie is in handen van EHBO Aarle-Rixtel. Schrijf deze datum in uw agenda en kom maandag 7 oktober naar De Dreef.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>