Logo mooilaarbeek.nl
Groep 6 van de Muldershof verzamelt (kapotte) apparaten   | Fotonummer: fc05a7
Groep 6 van de Muldershof verzamelt (kapotte) apparaten (Foto: )
Onderwijs

E-waste race groep 6 de Muldershof

Beek en Donk - Groep 6 van de Muldershof gaat meedoen aan de e-waste race en strijd tegen 10 andere scholen. Groep 6 wil zoveel mogelijk e-waste ophalen! Je krijgt punten voor ieder apparaat. Hebben ze de meeste punten dan kunnen ze een prijs winnen. De actie loopt van 9 september tot 4 oktober. Let wel op! Het gaat om kleine elektronica, ze moeten namelijk in een container passen.

E-waste is elektronisch afval. Dit zijn alle apparaten met een stekker of een plek voor een batterij die het niet meer doen of niet meer worden gebruikt. Bijna iedereen heeft e-waste in huis. De kapotte broodrooster in de schuur, een oud mobieltje in de la of een radio die al een tijdje doelloos op zolder staat. Eenderde wordt gerecycled, maar tweederde nog niet. Dat is zonde, want deze apparaten zitten vol met materialen die nog een keer gebruikt kunnen worden. Bijvoorbeeld grondstoffen zoals zilver, kunststof, koper en ijzer. Van sommige apparaten kan 90 tot 95 procent van de onderdelen een nieuw leven krijgen.

Woensdag 25 september kunt u uw e-waste inleveren bij Basisschool De Muldershof van 12.30 tot 14.00 uur. Elektronica die niet in de kliko passen, kunnen ze helaas niet aannemen.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>