Logo mooilaarbeek.nl
Gijs Smits   | Fotonummer: b758df
Gijs Smits
Sport

Gijs Smits, uniek sporttalent

Beek en Donk - De 15-jarige Gijs Smits uit Beek en Donk roeit sinds een jaar bij de Eindhovense Roeivereniging Beatrix. Hiervoor heeft Gijs geroeid bij Roeivereniging Weert.

Bij Gijs is zijn onderbeen geamputeerd toen hij 4 weken oud was en hij is door zijn vroeggeboorte en slechte start ook nog eens ernstig slechtziend geworden (maatschappelijk blind). Gijs heeft in het roeien eindelijk een sport gevonden, waarbij hij, ondanks zijn dubbele handicap (zowel lichamelijk als zintuiglijk), helemaal in zijn nopjes is en waar hij zo van kan genieten. Gijs heeft een speciaal aangepaste prothese voor het roeien en roeit sinds kort zonder zijdrijvers en weet ondanks zijn prothese en slechte zicht zijn balans goed te houden. Zijn beperkingen zijn tijdens het roeien ineens veel minder beperkt. Hij doet het toch allemaal maar eventjes!

Gijs is genomineerd voor de titel 'Uniek Sporttalent 2019'. Stemmen op Gijs is mogelijk via de website www.unieksporten.nl.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>