Logo mooilaarbeek.nl
Hans Vereijken, erelid van PNL   | Fotonummer: 662091
Hans Vereijken, erelid van PNL (Foto: )
Politiek

Hans Vereijken na afscheid erelid PNL

Laarbeek - Hans Vereijken, vanaf de start in 1997 lid van politieke partij PNL (Partij Nieuw Laarbeek), heeft zondag 15 september afscheid genomen als bestuurslid van de partij. Dat gebeurde tijdens de jaarlijkse barbecue voor alle PNL leden, in de muziektuin van Beek en Donk.

In de eerste Raadsperiode (1997) van de gemeente Laarbeek was Hans Vereijken namens PNL burger lid van de commissie financiën. In de 2e periode (1999 – 2002) was hij wethouder-raadslid voor PNL, samen met lijsttrekker Noud van Geffen. Bij de 3e raadsperiode nam hij het stokje over van Noud van Geffen. Niet gemakkelijk, gezien de 2 sterke verkiezingsuitslagen die daarvoor behaald waren. Maar de kracht van de partij bleek onder lijsttrekker Hans Vereijken niet te hebben ingeboet. Het duale stelsel deed zijn intrede en lijsttrekker Hans werd samen met Tonny Willemse namens PNL wethouder in de raadsperiode 2002 – 2006. Hij ging samen met 5 PNL-raadsleden (van in totaal 19 raadsleden) Laarbeek besturen.

Deze groei bleek zich ook bij de verkiezingen in 2006 onverminderd door te zetten. Bij deze verkiezingen, uiteraard met Hans Vereijken als lijsttrekker, werden wederom 2 wethouders gerealiseerd en dit keer 6 raadsleden. Naast Hans was Theodoor Biemans nu de 2e wethouder. In deze raadsperiode zou Partij Dorpsbelangen (1 raadszetel) zich bij PNL aansluiten. Dat resulteerde bij de verkiezingen in 2010, waar Hans wederom lijsttrekker was en Theodoor Biemans ook weer wethouder, tot 7 raadszetels.

Bij de verkiezingen in 2014, waar Hans voor het laatst als lijsttrekker op zou treden, betaalde het onverminderde succes van PNL (nu een totaal van 9 raadsleden, van de 19) zich niet uit en werd PNL buitenspel gezet.

De kwaliteiten van Hans als gemeentebestuurder waren echter ook buiten Laarbeek opgevallen. Hij kon al snel aan de slag als wethouder in de gemeente Landerd. Gedurende de periode na de verkiezingen van 2014, tijdens zijn wethouderschap in Landerd, is Hans actief gebleven als bestuurslid voor PNL. Hij heeft hierbij ook bijgedragen aan het verwerken van de morele klap die PNL had te verwerken door de onverdiende uitsluiting na de verkiezingen van 2014. Dat dit PNL gelukt is bleek ook bij de verkiezingen van 2018. Bij deze verkiezingen, nu met een jonge lijsttrekker Bowen Straatman, is PNL wederom als grootste partij van Laarbeek uit de (stem)bus gekomen met opnieuw 9 raadsleden. Dit tegen de verwachting van velen in.

Vanwege zijn grote staat van dienst voor PNL (en de gemeente Laarbeek) is Hans Vereijken zondag benoemd tot ere-lid van de partij. Een titel die hem, zo vonden alle aanwezigen, meer dan toekomt. Bestuur, fractie en leden bedanken Hans ook via deze weg voor alles wat hij voor PNL en Laarbeek heeft gedaan. Uiteraard blijft hij als PNL lid verbonden aan de partij.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>