Coen van Eijndhoven aan de bal (archieffoto)

Vv Mariahout verliest beslissende bekerderby

Mariahout – vv Mariahout speelde zondag 15 september de 3e bekerwedstrijd. Dit keer was Nijnsel te gast op Sportpark De Heibunders. Alweer een mooie derby in dit interessante bekerprogramma. Na de gewonnen wedstrijden tegen VOW en Keldonk moest er weer gewonnen worden, omdat Nijnsel ook al twee bekerwedstrijden had gewonnen en een beter doelsaldo had. Aan het veld kon het niet liggen, want het hoofdveld lag er prachtig bij. Een half uur voor de wedstrijd werd er nog even gesproeid, zodat er om 14.00 uur afgetrapt kon gaan worden.

In de 6e minuut kreeg Nijnsel de eerste mogelijkheid, omdat Mariahout slordig uitverdedigde. Het schot van spits Hulsen ging voorlangs. Nijnsel domineerde en speelde op, en zo nu en dan over, het randje. Tom van de Bogaard kreeg een flinke tik op zijn enkel en moest zich na 19 minuten al laten vervangen door a-junior Luciano Deben. Deben kon aan de bak want hij speelde tegen Jelle de Louw, de spelmaker van Nijnsel. De Louw keerde het afgelopen seizoen na vele jaren FC Den Bosch terug bij Nijnsel en werd in zijn debuutjaar meteen kampioen. Nijnsel liet dan ook zien over een beter elftal te beschikken als Mariahout en door vroeg druk te zetten maakte ze het Mariahout erg lastig. Tot echte kansen leidde dit echter niet. In de tweede helft kreeg Nijnsel een strafschop. De bal werd ongelukkig tegen de arm van aanvoerder Huib van Zutphen aangeschoten. De scheidsrechter vond dat voldoende voor een strafschop. Stefan Hulsen wist er wel raad mee: 0-1. Mariahout probeerde iets meer onder de druk uit te voetballen en dat lukte een aantal keer vrij aardig. Nijnsel gaf echter niets cadeau en greep een aantal keer hard in. De scheidsrechter liet dat ook iets wat te vaak toe. Na een uur spelen veroverde De Louw namens Nijnsel de bal op het middenveld en gaf een steekpass op Hulsen die vervolgens Rens Hoppenbrouwers de 0-2 liet aantekenen. Rob Witlox scoorde hierna de 0-3 na een goed opgezette aanval. Pas in de 85e minuut kon Mariahout iets terugdoen. Invaller Roy van Dijk had een prima pass op Dennis Veldpaus. Zijn voorzet werd prima afgerond door Tim Barten. Eindstand 1-3.

Zondag start voor Mariahout de competitie met een uitwedstrijd tegen RKGSV. Vorig seizoen kwamen beide teams elkaar ook al tegen en beide keren won de thuisspelende ploeg. Hopelijk kan Mariahout dat dit seizoen voorkomen en starten met drie punten. Op sportpark Gerwen begint de wedstrijd om 14.30 uur.