Logo mooilaarbeek.nl
Johanna en Jan Migchels   | Fotonummer: 9aec95
Johanna en Jan Migchels (Foto: Martin Prick)
Human Interest

Jan en Johanna Migchels-Gilsing 60 jaar getrouwd

Lieshout - Het echtpaar Migchels is op 22 september van dit jaar 60 jaar getrouwd. In 1959 werd het feest thuis aan de Nieuwstraat, zoals dat gebruikelijk was, gevierd.

In het gezellige huis van Johanna (84) en Jan (84) Migchels aan de Hertog Jan straat in Lieshout is het nu niet druk. "Maar dat is wel eens anders in het weekend", vertelt Johanna. Dan komen hun kinderen, Saskia, Carlo, Twan en Richard vaak thuis. Ook de klein- en achterkleinkinderen komen vaak bij (over)grootouders op bezoek. Hier komen de kleinkinderen: Ronald, Carly, Nino, Joey, Kelsey, Remco en Jorn. De achterkleinkinderen zijn Nona, Dany en Jaden.

Knutselen
Jan is altijd actief geweest bij voetbalvereniging ELI. Als trainer van het dameselftal heeft hij dat maar liefst 25 jaar gedaan, maar Jan heeft ook 13 jaar in het bestuur van de club gezeten. Als dank kreeg hij 25 jaar geleden al de 'blauwwitter'. Dit is een erkenning van ELI voor iemand, die dat jaar uitblonk in zijn of haar inzet voor de club. Jan heeft 42 jaar gewerkt bij Bavaria als bottelaar. Voor zijn inzet voor het bedrijf kreeg hij een koninklijke onderscheiding. Daarnaast heeft Jan nog veel werk verricht als bijvoorbeeld vrijwilliger op het kerkhof. Op de opmerking van de MooiLaarbeekKrant, dat Jo dan veel alleen zat wordt dan ook bevestigend geantwoord. Maar als hij dan thuis was ging Jan knutselen in de garage. Zo staan er huisjes, molens en andere producten van Jan rond het huis. Jo verzon haar eigen bezigheden. Legpuzzels is haar grote hobby en breien voor de mensen, die dat nodig hebben. Alles gaat met de hand, niet met de machine. Jo is al 60 lid van de KVL (Katholieke Vrouwen Laarbeek). Eén keer in de maand komen ze bij elkaar om te knutselen of andere sociale bezigheid. Er wordt bijvoorbeeld ook gedaan aan gymlessen.

Hechte familie
In de zaak van Jo's opa hebben ze elkaar leren kennen. Voordat Jan naar het voetballen ging kwam hij vaak in het winkeltje annex kapperszaak van opa, die in het dorp bekend stond als 'Willemke het voermenneke'. Gelukkig kunnen de beide echtelieden terugzien op een goede tijd met elkaar met weinig grote problemen. Wel heeft Jan een zware hartoperatie gehad, waarbij ook een pacemaker geplaatst werd. Maar hij kan er prima mee leven. "Dat apparaat houdt mijn hart in de gaten, als een klep niet goed weet, wat hij wil, wordt dat geregeld door dat ding", legt Jan uit. De familie is erg hecht. Zo worden er veel feesten en ander bijeenkomsten georganiseerd. Bekend in de hele familie is de jeu-de-boules-competitie, die tijdens de zomermaanden plaats vindt. Vaak is het centrum van de samenkomsten de huiskamer van Johanna en Jan. "Dan blijkt weer, dat we een hechte familie hebben", zeggen Jan en Jo tevreden.

Het geheim van een goed huwelijk volgens Jan en Jo is: "Noit mi koi zin goan sloape", oftewel: Praat alle onenigheden uit, voordat je gaat slapen. En natuurlijk, voegen ze toe, blijft het huwelijk een spel van geven en nemen!

De MooiLaarbeekKrant wenst Johanna en Jan een mooi feest toe en nog een lang leven met elkaar.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>