Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 1b6eb9
Foto:
Verkeer

Bewoners Deense Hoek houden verkeersactie

Lieshout – Op de Deense Hoek in Lieshout geldt een maximumsnelheid van 30km/u. Echter blijkt in de praktijk dat de snelheid hier vaak wordt overschreden. Buurtbewoners vinden dit gevaarlijk en ondernamen daarom zelf actie om ongelukken te voorkomen, want als het mis gaat, dan gaat het meestal ook goed mis bij de Deense Hoek.

Bewoners namen contact op met de gemeente, die hen vervolgens verwees naar de Dorpsraad van Lieshout. De Dorpsraad van Lieshout ondernam actie met het ophangen van 30km/u borden. Er hangt al een 30 kilometer per uur bord, maar deze wordt volgens de initiators van de actie vaak genegeerd. Door meerdere borden op te hangen hopen de bewoners dat dit meer de aandacht van de automobilist trekt. Lid van de werkgroep Verkeersveiligheid van de Dorpsraad Lieshout, Huub de Wit, legt uit dat het te hard rijden een stukje automatisme is. "Je kent immers de weg en omdat de weg bekend bij je is ga je iets harder rijden. De weg daagt uit, vooral bij één van de rechtere stukken hebben de mensen snel de neiging om even hard op te trekken. De weg staat ook bij sommige bekend als een sluiproute om sneller bij een locatie te komen."

Het is heel onveilig voor de bewoners en andere weggebruikers melden de bewoners. De bewoners maken zich dus ook zorgen over hun huisdieren. "Als onze kat oversteekt kan het gevaarlijk zijn, omdat mensen hier vaak zo hard rijden dat ze niet meer op tijd kunnen stoppen", aldus één bewoner. "Het is ook zeer gevaarlijk voor fietsers, er komt namelijk een fietspad uit bij de weg. Fietsers gaan dan de weg op zonder even goed naar links en rechts te kijken. Dit zorgt voor een gevaarlijke situatie als een auto te hard rijdt", meldt een ander.

De bewoners zien deze actie pas als een begin. Zij willen aandacht blijven vragen, want dit is niet de enige weg waar onveilig rijgedrag plaatsvindt.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>