Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 609ed2
Foto:
Gemeente

"Sluiten van de gemeenschapshuizen is niet aan de orde"

Beek en Donk – Sinds de gemeente Laarbeek bekend heeft gemaakt welzijnsorganisatie ViERBINDEN elders onder te gaan brengen, is er veel onrust ontstaan in Laarbeek. De onzekerheid over met name het voortbestaan van de gemeenschapshuizen, heeft geleid tot een burgerinitiatief. Vandaag ontving burgemeester Van der Meijden dit initiatief uit handen van Johan van der Heijden.

Breed gedragen
De oud-voorzitter Stichting Gemeenschapshuizen Laarbeek wordt bijgestaan door Jan de Koning, Anton van Strien en oud-penningmeester SGL Tini van Vijfeijken. "Dit burgerinitiatief is geen kleintje", is hij van mening. "In een aantal bijeenkomsten met grootgebruikers van de gemeenschapshuizen in Laarbeek, de Dorpsraden en de KBO, hebben wij de onrust van inwoners gezien en gevoeld. Dat heeft geleid tot dit initiatief. Zonder ruchtbaarheid eraan te geven, hebben we in een week tijd 888 handtekeningen opgehaald. Gebruikers zijn verbaasd over het feit dat ze het nieuws via de media hebben moeten vernemen en maken zich zorgen over het voortbestaan van 'hun' dorpshuizen."

Lees het complete artikel in DeMooiLaarbeekKrant van donderdag 19 september.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>