Afbeelding

Voordracht Eric Kolen bij KBO Lieshout

Algemeen Senioren

Lieshout - "Een informatieve én ontroerende voordracht", zo noemt Eric Kolen de middag die hij op dinsdag 8 oktober voor KBO Lieshout verzorgt. Eric Kolen is een bekende programmamaker van Omroep Brabant, van o.a. 't Brabants Uurke' en 'Brabant leeft'. KBO Lieshout prijst zich gelukkig dat hij naar Lieshout komt en hoopt op een grote belangstelling voor deze bijzondere voordracht.

Eric Kolen zelf schrijft over zijn middagprogramma, dat al met groot succes op héél veel plaatsen in Brabant is geweest, het volgende: "Ave Maria in Brabant én daarbuiten! Hoe komt het toch? In het Brabantse met zijn bedevaarten en processies zijn mei en oktober dé Mariamaanden. In menige woning staat een Mariabeeld in de huiskamer, dikwijls met een 'koarske' of met een vaasje met gevlochten meizoentjes erbij. Weet je nog? Desalniettemin is Maria voor de meeste gelovigen van weleer vooral de Middelares, die een goed woordje doet bij haar zoon als er iets gedaan moet worden. Bij ziektes, bij examens, bij noem maar op!" Inleider Eric Kolen gaat ook in op achtergronden van het fenomeen 'Maria'; waar komt die verering vandaan, waarom werd Maria ingezet als tool in het kader van de Contrareformatie, waarom is Maria zo verbonden met wonderverhalen? Uit Lourdes, Fatima en Oirschot, maar ook uit Ommel, Handel en Den Bosch.

Tussendoor wordt de voordracht onderbroken door powerpoint-presentaties met beelden van Maria 'all over the world' en voor een Maria - Sing - Along met het publiek. Ben erbij en onderga een authentieke beleving van dat zo typische Ave Maria - gevoel. In Brabant en daarbuiten.

De middag begint om 14.00 uur in de Grote Zaal van het Dorpshuis en is toegankelijk voor iedereen. De entreeprijs inclusief een kopje koffie is €5,00. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de Inloop. Of via een mail naar kbolieshout@gmail.com. Betalen kan op rekening NL34RABO0128932619. Het kaartje wordt op de middag van de voordracht voor u klaargelegd. Bij beschikbaarheid kunnen kaartjes aan de zaal gekocht worden.