Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: fc6dd8
Foto: Joost Duppen
Evenementen

Bijna oktober: Oktoberfest staat te popelen om te beginnen

Aarle-Rixtel - De pullen bier zijn weer gewassen. De Lederhosen kunnen aangetrokken worden en de dirndl-jurken mogen van zolder komen. De maand oktober nadert met rasse schreden. En in Aarle-Rixtel betekent dit dan maar één ding: het jaarlijkse Oktoberfest komt er aan. Dit jaar wordt op vrijdag 4 en zaterdag 5 oktober de tent op het Heuvelplein aan de Dorpsstraat weer helemaal omgetoverd in Münchner Oktoberfest-sferen.

Voor de zevende keer alweer organiseert Stichting Oktoberfest Aarle-Rixtel het grote volksfeest, waar bij de pullen bier, muziek maar vooral gezelligheid centraal staan. "De weg die we in 2013 zijn ingeslagen, slaat aan", vertelt Hein van Brug, een van de organisatoren van het Oktoberfest. Van Brug doelt op de overstap van het jaarlijkse Klokkendorper Blaaskapellenfestival naar het meer Duits georiënteerde Oktoberfest. "We merken dat het festival nu breder gedragen wordt dan voorheen. Daarbij krijgen we ook enorm veel ondersteuning van ondernemers uit heel Laarbeek."

Dat het enthousiasme voor het groots opgezette Oktoberfest in Aarle-Rixtel zo groot is, blijkt ook wel uit de kaartverkoop. De zaterdagavond was binnen slechts zes minuten uitverkocht. "Dit was de eerste keer dat de kaartverkoop online ging. Normaal hadden we voorverkoopadressen waar de kaartjes lagen. Nu was het echt voor het eerst dat alleen online de kaarten gekocht konden worden. Het werkte goed." Inmiddels zijn er ook voor de vrijdagavond geen kaarten meer beschikbaar.

Dat het publiek en masse het Oktoberfest in de armen heeft gesloten, wil niet zeggen dat de organisatie alles bij het oude laat. "Vorig jaar zijn we een andere weg ingeslagen qua aankleding. Zo hadden we onder meer 900 vierkante meter aan printwerk op doeken. Ook dit jaar gaan er wat dingen veranderen." Een ervan is het aanslaan van het eerste vat bier. Met de speciale Maxima-kar, gebruikt bij de viering van het 300-jarig bestaan van Bavaria, wordt het eerste vat de tent in gerold. "Daarna slaat de burgemeester samen met Bavaria het eerste vat aan."

Een belangrijk onderdeel van het Oktoberfest is de muziek. Vorig jaar was er voor de (voornamelijk wat jongere) bezoekers een tweede tent, waar echt Après Ski-muziek werd gespeeld door kleinere bandjes en dj's. "Dit jaar wordt die tweede tent groter omdat er meer animo voor was. Tevens kunnen we dan gewoon meer mensen uitnodigen op ons feest", geeft Van Brug aan.

Maar het gros van de mensen zal in de grote tent te vinden zijn. Daar treden op vrijdag en zaterdag diverse bands op, waaronder huisband Die Partyhosen, waar ook Van Brug in speelt. Een andere band is Cäpt'n Klug & die Zwergsteirer uit Oostenrijk. "Dat is wel een bijzonder verhaal. Vorig jaar traden zij op in Oostenrijk en bij een windhoos vielen er enkele doden. Erg triest. Zij treden hier op vrijdag- en zaterdagavond op. Zaterdagochtend organiseren we dan een fietstocht. Een soort sponsortocht om geld in te zamelen zodat zij daar de mensen mee kunnen helpen."

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>