Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: ab9916
Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D)
FOTO'S Jongeren

Nieuwe jeugdgemeenteraadsleden Laarbeek geïnstalleerd

Laarbeek – Verleden week zijn in de groepen 7 van de Laarbeekse basisscholen de jaarlijkse verkiezingen voor nieuwe leden van de Jeugdgemeenteraad gehouden. Dinsdagmiddag om 14.15 uur heeft de burgemeester via Omroep Kontakt de uitslagen bekend gemaakt. Dit zijn de nieuwe leden van de jeugdgemeenteraad die samen met hun schoolgenoten van groep 8 zich het komend jaar voor Laarbeek gaan inzetten:

Liana Galajeva van Basisschool de Heindert, Aarle-Rixtel, Saar Raaijmakers van Basisschool de Brukelum, Aarle-Rixtel, Avy de Jong van basisschool de Driehoek, Aarle-Rixtel, Parima Alizada van Basisschool de Raagten, Beek en Donk, Desley van Schijndel van Dalton Basisschool 't Otterke, Beek en Donk, Ella Sponselee van Basisschool de Muldershof, Beek en Donk, Fleur van de Goor van Openbare basisschool Het Klokhuis, Beek en Donk, Max van Pelt van Basisschool de Sprankel, Lieshout, Bart de Groot van de Bernadetteschool, Mariahout.

Installatie
De nieuwe jeugdgemeenteraadsleden werden woensdagmiddag 18 september geïnstalleerd door burgemeester Frank v.d. Meijden. 

Wat gaat de Jeugdgemeenteraad dit jaar doen?
Een van de eerste zaken waar de jeugdgemeenteraad mee aan de slag gaat is de toekenning en uitreiking van de jaarlijkse kinderlintjes. Kinderen waarvan anderen vinden dat ze iets bijzonders gedaan of gepresteerd hebben, kunnen aangemeld worden tot en met 9 november. De uitreiking vindt plaats op maandag 20 november, de internationale Unicef-dag voor de rechten van het kind.

Volledige Jeugdgemeenteraad
Voor de volledigheid: de Jeugdgemeenteraad bestaat uit achttien leden. Hierboven staan de nieuwe leden uit groep 7 die a.s. woensdag geïnstalleerd worden. Daarnaast hebben tien jeugdgemeenteraadsleden die nu in groep 8 zitten ook zitting. De leden uit groep acht in de jeugdgemeenteraad zijn: Myrte Endevoets van Basisschool de Heindert, Aarle-Rixtel, Yao Dekkers van Basisschool de Brukelum, Aarle-Rixtel, Timo Vereijken van Basisschool de Raagten, Beek en Donk, Imke Toonen van Dalton Basisschool 't Otterke, Beek en Donk, Elise van Lieshout van Dalton Basisschool 't Otterke, Beek en Donk, Kick Aikema van Basisschool de Muldershof, Beek en Donk, Robin van Kessel van Openbare basisschool Het Klokhuis, Beek en Donk, Nout van Overbeek van Basisschool de Sprankel, Lieshout, Matthijs van Velthooven van de Bernadetteschool, Mariahout. Openbare basisschool de Driehoek in Aarle-Rixtel had vorig jaar geen leerling afgevaardigd.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>