Archieffoto
Archieffoto

Rijwielhandel van de Berg heer en meester

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - Een monsterscore voor Rijwielhandel van den Berg in haar tweede duel van het nog prille seizoen. Tegen mede-B-klasser Café Thuis bleef er geen spaan heel van de cafégangers. Daar waar zijn in hun eerste duel nog veelvuldig het net vonden, daar was het nu andersom: de Rijwielhandel demarreerde hard weg, het werd maar liefst 20-2, waarbij de helft van de productie op naam kwam van debutant R. Happé.

In het tweede B-klasse-duel van de avond waren de teams iets meer aan elkaar gewaagd. DK Garagebedrijf en BrabantTent hielden elkaar in het eerste kwartier in evenwicht, waarna T. van Oort vanuit een vrije trap de ban brak. DK liep vervolgens uit naar een 3-0 voorsprong, waarna BrabantTent iets terug kon doen. Het was uiteindelijk niet voldoende om aanspraak op minimaal een punt te maken. DK won met 5-2 en boekte zo haar tweede zege. Voor BrabantTent alweer de tweede nederlaag.

Het derde duel in de B-klasse vond geen doorgang, doordat Meulensteen/van Lieshout geen volwaardig team op de been kon brengen. Zo won FC van de Burgt reglementair met 5-0 en daar bovenop kreeg Meulensteen drie punten in mindering.

In de A-klasse ontpopt Sportcafé den Ekker zich mondjesmaat tot een revelatie. Na een debuutzege werd nu ook Lindeboom Accountants & Belastingadviseurs aan de kant gezet. Zij die kampioen de Tapperij vorige donderdag nog aan de kant zetten moesten nu het onderspit delven. Een voorsprong van de voet van T. Bouw werd nog gelijk getrokken, maar daarna bouwde den Ekker gestaag aan een comfortabele voorsprong wat resulteerde in de tweede driepunter: 4-1.

Café-Zaal de Tapperij revancheerde zich voor de verliesbeurt in hun eerste competitieduel. Hurkmans Plaatwerk kon werken wat het wilde, maar de geslepenheid van de veelvuldig kampioen was ze te machtig. Een 3-0 voorsprong kwam in het slot minimaal in gevaar door een poeier van de voet van J. van der Leemputten, waarna M. Coppens definitief alle Hurkmans-illusies aan diggelen schoot. De Tapperij won met 4-1.