Derek Dirven had een prima invalbeurt in BCL-1/BouwCenter Swinkels

Vaandelteam Badminton Club Lieshout start met overwinning

Lieshout - Met een duidelijke 6-2 overwinning tegen het eerste herenteam van BC Kerkdriel heeft het eerste herenteam van Badminton Club Lieshout goed afgetrapt. Door die overwinning hebben ze zich direct aan kop genesteld van de Heren-2 klasse. Invaller Derek Dirven had een goede bijdrage aan de overwinning.

BCL-1/BouwCenter Swinkels – BC Kerkdriel-1: 6-2
De wedstrijden tussen de rivalen uit Lieshout en Kerkdriel hebben in het verleden geleid tot mooie badmintonpartijen. De partij die beide teams uitvochten om het Brabantse kampioenschap, enkele jaren geleden, staat daarbij nog vers op het netvlies. Vandaag was het echter een reguliere partij in de heren-2 klasse van de districtscompetitie, maar daardoor niet minder spannend. In de startende dubbelpartijen was de wedstrijd nog in evenwicht. Wouter van Vijfeijken en Bert Manders wonnen met twee keer 21-16 van hun tegenstanders. Invaller Derek Dirven, die moest invallen vanwege afwezigheid van Jeroen van der Heiden en een hardnekkige blessure van Ruud van Vijfeijken, speelde met Laurence Roijackers een driesetter, die uiteindelijk met 16-21 verloren werd.

Singlepartijen
In de daaropvolgende singlepartijen kwam BCL-1/BouwCenter Swinkels zelfs eerst op een achterstand. Eerste heer Wouter van Vijfeijken verloor met 22-24, 22-24 uiterst nipt van zijn Kerkdrielse opponent. Tweede heer Bert Manders deed het beter. Hij won met 21-13 en 21-14 van Dani de Leeuw. Ook derde heer Laurence Roijackers deed het prima. Met 21-7, 21-8 liet hij tegenstander Peter Kwestro alle hoeken van de sporthal zien. Invaller Derek Dirven mocht als vierde heer aantreden. Na een verlies van 17-21 in de eerste set herpakte Derek zich en won de tweede én derde set met 21-13 en 21-18, waardoor de achterstand van 1-2 omgebogen was naar een voorsprong van 4-2.

Dubbelpartijen
Ook in de afsluitende dubbelpartijen was het een spannende wedstrijd. Derek Dirven nam samen met Bert Manders het eerste dubbelspel voor zijn rekening. Hierin werd goed gestart (24-22 in de eerste set), maar daarna toch de tweede set verloren (16-21). In de derde set werd met uiteindelijk 21-16 het vijfde punt en dus de zekere overwinning binnengehaald. Op de andere baan waren Wouter van Vijfeijken en Laurence Roijackers bezig aan hun partij. Met 21-16 en 21-12 maakten zij duidelijk dat het eerste herenteam van Badminton Club Lieshout dit jaar weer behoorlijke aspiraties heeft. Na het wat tegenvallende meest recente seizoen wil het team terug naar de top, waar het enkele jaren geleden ook al bivakkeerde. De eerste stap daar naar toe is met deze goede overwinning gezet.