Liesbeth van Boxtel (Het Fotoatelier)
Liesbeth van Boxtel (Het Fotoatelier)

Deelnemer aan Hét Grote Decemberboek: Het Fotoatelier

Algemeen Hét Grote Decemberboek

Liesbeth van Boxtel van Het Fotoatelier uit Aarle-Rixtel is een van de deelnemers aan Hét Grote Decemberboek. Wie zij is en waarom zij hieraan meedoet, lees je in dit artikel. En natuurlijk ook wat je van haar aan kunt treffen in het boek dat vol komt te staan met Laarbeekse producten. Allemaal lokale tips voor de feestdagen!

Vertel eens wie je bent en wat voor bedrijf je hebt?
"Ik ben een geboren en getogen Aarlese. Al vanaf mijn 18e ben ik werkzaam in de fotografie. Dat zijn inmiddels al heel wat omgevlogen jaartjes", vertelt Liesbeth lachend. "Ondertussen ben ik al jaren eigenaar van Het Fotoatelier Laarbeek."

Waarin onderscheid jij je met jouw bedrijf?
"Na jaren werkzaam te zijn geweest in verschillende fotostudio's en fotowinkels werk ik nu alleen nog zelfstandig, in en vanuit mijn studio aan de Oliemolen 3 in Aarle-Rixtel. Het kleinschalige daarvan bevalt me uitstekend, omdat ik de tijd kan nemen voor iedere klant en zo advies op maat kan geven. Betrokken bij Aarle en haar inwoners was ik natuurlijk altijd al, omdat mijn kinderen en ik hier zijn opgegroeid. Inmiddels heb ik door de jaren heen de andere kernen van Laarbeek beter leren kennen én leren waarderen. Daar heeft het fotograferen voor DeMooiLaarbeekKrant zeker toe bijgedragen."

Wat vind je van het idee van Hét Grote Decemberboek?
"Laarbeek is een prachtige gemeente en dat moeten we zo zien te houden. Toen wij deze zomer met onze camper over het platteland van Frankrijk zwierven, werd me pijnlijk duidelijk wat er gebeurt als winkels en voorzieningen sluiten. In no time trekt het leven uit die dorpjes. Een dorp zonder leven is slechts een verzameling gebouwen, hoe mooi die daar soms ook zijn. 'Wat je van ver haalt is lekker', luidde vroeger een gezegde, inmiddels kun je genoeg lekkers dicht bij huis krijgen. Natuurlijk is het gemakkelijk om op de eerste beste site die je tegenkomt te klikken en helemaal in China iets te bestellen. Alleen omdat het kan en goedkoop is. Helaas kunnen die goederen niet via de glasvezel je huis binnen, maar moeten ze via vervuilend vervoer naar je toe komen. Denk lokaal, koop lokaal, ook digitaal! Door dicht bij huis te blijven, kom je verder en maak je grotere stappen dan je denkt! 'Milieubewust' en 'duurzaam' zijn woorden van deze tijd. Weet dat ook kleine stapjes helpen. Handel alsof je het verschil maakt, want dat doe je. Daarom vind ik Hét Grote Decemberboek een heel goed lokaal initiatief om mensen hiervan bewust te maken!"

Wat voor soort producten van jou kunnen we gaan aantreffen in Hét Grote Decemberboek?
"Producten van Het Fotoatelier die je in Hét Grote Decemberboek kunt vinden, zijn allerlei zaken die je herinneringen een toekomst geven: Oude foto's en films in een nieuw jasje, een mooi moment aan de muur met een gouden randje of een andere kleur lijst uit de collectie van meer dan 300 modellen. Een fotoshoot of mooie fotoafwerking: allemaal mooie persoonlijke cadeaus om te krijgen of te geven!"

Wat zou je nog graag kwijt willen aan de inwoners van Laarbeek?
"De Laarbeekse maatschappij dat zijn wij! Laten we er samen voor zorgen dat die levendig blijft en dat iedereen in vrijheid op zijn of haar eigen manier kan genieten van deze prachtige plek om te wonen en te leven."

Het Fotoatelier, Liesbeth van Boxtel
Oliemolen 3, Aarle-Rixtel

www.hetfotoatelier-laarbeek.nl
06-13273191