Gevaar voor het ELI-doel. Lex Hollanders (4) en Bart Verkuijlen proberen de bal weg te werken. Doelman Marvin Jansen is klaar om in te grijpen

Woenselse Boys te sterk voor ELI

Lieshout - Het is ELI niet gelukt om de competitie met een overwinning te beginnen. Op sportpark 't Luijtelaar liet Woenselse Boys op basis van een heel sterke eerste helft de Blauwwitten met lege handen staan.

Al in de 6e minuut kroop het team van Michael Thijs door het oog van de naald; de bal belandde uit een fraai genomen vrije trap tegen onderkant lat. De bezoekers, met enkele vaardige en snelle voorwaartsen bleven dreigend. In de 17e minuut scoorden de bezoekers uit een hoekschop, maar de goed leidende scheidsrechter keurde de treffer af vanwege hinderen van doelman Beau Bastiaans. Even later viel dan toch de 0-1. Gramser profiteerde van een fout in de ELI-defensie. Kort hierna moest Bastiaans zich vanwege een blessure laten vervangen door Marvin Jansen, die het ELI-doel met verve verdedigde. In de 32e minuut werd een doelpunt vanwege buitenspel afgekeurd, maar Woenselse Boys bleef dominant. In de 40e minuut wist Bram Verkuijlen nog een doelpunt te voorkomen, maar even later viel toch de verdiende 0-2 door Geurts. In de 45e minuut was ELI voor het eerst dreigend via Willem Slegers, maar hij schoot naast.

Na rust zagen de toeschouwers een heel andere wedstrijd, waarin de thuisclub in diverse fases de overhand had en enkele goede doelkansen wist te creëren. In de 48e minuut had Bas Hollanders de pech, dat zijn harde kopbal nog door de keeper gekeerd kon worden en in de rebound de inzet van Lex Hollanders nog door een verdediger werd geblokkeerd. Hierna ontbrak het bij Willem Slegers en Roel Donkers bij hun schot aan enig geluk om doeltreffend te zijn. De thuisclub bleef naarstig op zoek naar de aansluitende treffer. Enkele schoten van de ELI-voorwaartsen vonden de Woenselse doelman op de goede plek of misten de juiste richting. Aan de andere zijde wist de ELI-defensie door tijdig ingrijpen vaak doelrijpe kansen te voorkomen.

In de 89e minuut leek toch de verdiende tegentreffer te vallen, maar de Woensel-doelman kon nog met de voet redden op een inzet van Ruben van Hoof. Ver in blessuretijd voorkwam doelman Marvin Jansen met een goede redding nog een doelpunt, waardoor 0-2 de eindstand werd.

Zondag staat voor ELI de moeilijke uitwedstrijd tegen het uit de 3e klasse gedegradeerde MULO.

Opstelling ELI: Beau Bastiaans (Marvin Jansen), Harm Hazenveld (Mart Bekkers), Bas Hollanders, Roel Donkers, Bart Verkuijlen, Frank van Berlo, Lex Hollanders, Jordy van den Eijnden (Willem Slegers), Ruben van Hoof, Niels den Bol en Robert Neilen.