Effectief RKGSV houdt Mariahout op 2-2

Mariahout - v.v. Mariahout had zichzelf zondag een bliksemstart kunnen geven, maar in de eerste minuut miste Roy van de Broek een opgelegde kans op een vroege voorsprong tegen RKGSV uit Gerwen.

De tegenstander van Mariahout beperkte zich tot tegenhouden en Mariahout viel aan om een voorsprong te forceren. Tim Aarts had een goed afstandsschot en nadat Tim Barten werd gevloerd schoot Rob Wagemans de toegekende vrije trap over. Gerwen kwam naarmate de eerste helft vorderde beter in z'n spel en met name corners waren erg gevaarlijk. De grootste kans voor Gerwen kwam van de voet van Bjorn Kreemers. Hij probeerde doelman Tom Hagelaars van Mariahout te verrassen met een bekeken lob. Met veel kunst en vliegwerk en vooral goed keeperswerk redde Tom.

Direct na rust kwam Mariahout op voorsprong. Tim Barten lobde de bal prachtig over de doelman van Gerwen: 0-1. Roy van de Broek kreeg zijn tweede mogelijkheid om te scoren, maar zijn inzet werd ternauwernood van de lijn gehaald. De corner werd vervolgens over gekopt door Tim Aarts.

Dit was ook meteen zijn laatste actie. Tim werd vervangen door Pim Schepers. Mariahout had moeite om de organisatie goed neer te zetten en hierdoor kwam Gerwen op gelijke hoogte. Een corner werd door Sander de Waal ingekopt. Gerwen kwam hierna zelfs op een voorsprong door een bekeken stiftje van Tim van Berlo. Mariahout wilde koste wat kost niet verliezen en trok massaal ten aanval. Een schot van Dennis Veldpaus ging voorlangs. Mariahout-trainer Wilko Verhoeven wisselde aanvallend door Stan Brugmans te vervangen door Danny van de Laar. Een voorzet van Kevin Ketelaars werd door Danny nét over gekopt. In de 86e minuut was het dan toch raak. Uit een corner van Tim Barten scoorde Dennis Veldpaus met het hoofd die daarmee de eindstand op 2-2 bepaalde.

Komende zondag speelt Mariahout om 14.00 uur haar eerste thuiswedstrijd van het reguliere seizoen tegen Bavos. Het startsignaal van de wedstrijd is tevens het startsignaal van de speciaalbierdag. Naast het reguliere aanbod is er de keuze uit diverse soorten bieren, van 0.0% tot quadrupel.

Opstelling Mariahout: Tom Hagelaars, Kevin Ketelaars, Tim Aarts (60e minuut Pim Schepers), Rob Wagemans, Huib van Zutphen, Stan Brugmans (82e minuut Danny vd Laar), Roy vd Broek, Tim Barten, Dennis Veldpaus, Sander Scheepers, Stijn vd Bogaard.