Logo mooilaarbeek.nl
Stien-Pape op de kermis in Aarle-Rixtel   | Fotonummer: dd10ad
Stien-Pape op de kermis in Aarle-Rixtel (Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D))
FOTO'S Evenementen

Struikrover Stien-Pape kondigt kaartverkoop Halloweentocht Aarle-Rixtel aan

Aarle-Rixtel – Een zonderlinge figuur liep afgelopen maandag over het kermisterrein in Aarle-Rixtel. Dit bleek de geest van Stien-Pape te zijn, die aankondigde dat de kaartverkoop voor de Halloweentocht in Aarle-Rixtel op zaterdag 5 oktober start, van 11.00 tot 12.00 uur in de Oktoberfest-tent op 't Heuveltje.

Tom van den Heuvel van Aarle Onderneemt geeft aan: "Naar aanleiding van de aankondiging in DeMooiLaarbeekKrant zijn we overspoeld met reacties, in positieve zin! We verwachten dan ook een run op de kaartjes voor deze Halloweentocht."

Bijzonder figuur
Het lijkt erop dat het geld wat Stien-Pape twee eeuwen geleden bij elkaar heeft geroofd toch aan zijn geweten heeft geknaagd. Hij gaf op de kermis aan dat hij iets terug wil geven aan Aarle-Rixtel door een feest te geven. Tom: "Tijdens de Halloweentocht op donderdag 31 oktober eindigen we bij Huize Stienendael (het Spookhuis), vernoemd naar deze struikrover. Uiteraard gaat Stien-Pape tijdens deze tocht een belangrijke rol spelen, de Aarlese kinderen hebben hem nu in ieder geval al een keer gezien."

Kaartverkoop
De kaartverkoop vindt plaats in de Oktoberfest-tent op 't Heuveltje. Tom: "Vanwege de grote interesse vonden wij het een goed idee om start van de verkoop vanaf een centraal punt te regelen. Het is geweldig dat we hiervoor welkom zijn in de Oktoberfest-tent. Je ziet overigens dat heel veel mensen ons helpen bij dit unieke en eenmalige evenement." Op 31 oktober is 't Heuveltje ook het startpunt van de tocht. Een kaartje kost € 2,50 en men kan maximaal vijf kaarten per persoon aanschaffen. "Als er na 5 oktober nog kaarten over zijn, kunnen deze bij de lokale winkeliers in Aarle-Rixtel worden gekocht", geeft Tom aan.

Tijdrondes
De Halloweentocht begint op 31 oktober om 17.30 uur en ieder half uur zal een nieuwe tijdronde starten. Aan het einde van de tocht ligt Stienendael, wat voor de gelegenheid omgetoverd wordt tot een echt spookhuis. Marloes van der Loo, organisatie Halloweentocht: "Iedere twee a drie minuten start een nieuwe groep mensen, die de tocht gaan lopen. De laatste groep vertrekt om 20.00 uur vanaf 't Heuveltje. Onderweg zullen Aarlese ondernemers zorgen voor de nodige griezelmomenten." De hele tocht en ook de eindlocatie Stienendael staan in het teken van gezinnen. "Tijdens de tocht zullen er wel een paar locaties zijn voor de echte dappere deelnemers onder ons. Maar je kunt er prima voor kiezen om deze locaties over te slaan", vertelt Marloes.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>