Afbeelding

PNL houdt voorbespreking

Politiek nieuws Politiek

Laarbeek - In de raadsvergadering op donderdag 3 oktober wordt als belangrijkste punt behandeld de stand van zaken ViERBINDEN en behandeling burgerinitiatief 'Behoud gemeenschapshuizen voor Laarbeek'. Het college wil het totale beheer en exploitatie van de gemeenschapshuizen buiten Laarbeek brengen. PNL is het hier principieel niet mee eens.

Verder komt in deze raadsvergadering aan de orde een aantal hamerstukken met name de onderwerpen 6, 7 en 8. Het gaat om het rapport Rekenkamercommissie Duurzaamheid, het bestemmingsplan Oranjelaan 24 - 26, Beek en Donk en de Verordening rechtspositie raads- en commissieleden gemeente Laarbeek 2019.

Daarnaast zijn er vier bespreekpunten. Zoals boven genoemd ViERBINDEN en het burgerinitiatief. Verder is er een Raadsvoorstel 'Visie op grootschalige opwek van duurzame energie in Laarbeek'. Er is een voorstel over de Zienswijze op begroting 2020 van Senzer en een voorstel tot vaststelling van de wijzigingen van de begroting 2019. En tot slot een voorstel om hun nieuwe raadslid Noek Maas te benoemen als lid van de commissie Sociaal Domein.

Bent u geïnteresseerd en wilt u mee praten, ook over andere onderwerpen, dan bent u van harte uitgenodigd. De koffie en thee staan klaar. De voorbespreking wordt gehouden op maandag 30 september in het Buurthuis in Mariahout en begint om 20.00 uur.