Logo mooilaarbeek.nl
De gemeenteraad op bezoek bij Cendra   | Fotonummer: 12101e
De gemeenteraad op bezoek bij Cendra (Foto: )
Jongeren

Gemeenteraad bezoekt Cendra

Aarle-Rixtel - Tienerwerk Cendra heeft zich gepresenteerd naar de raad, op 17 september, met de boodschap om een investering te doen in het kader van preventie en ondersteuning en continuïteit van het tienerwerk. Zeker tegenwoordig is het van belang om geldbesparende middelen in te zetten. Cendra heeft samen met het ministerie van zorg en welzijn de ervaring dat preventie meer kosten bespaart dan dure zorg achteraf.

Enkele punten hieruit waren dat de huidige jongerenwerker te weinig uren heeft en dat straathoekwerk een andere discipline is dan accommodatie gebonden tienerwerk. Hopelijk is het betoog van een van de jonge bestuursleden die er voor pleitte om een vrouwelijke tienerwerkster toe te voegen om samen met de huidige veldwerker een stabiel tienerwerk te realiseren tot de politiek doorgedrongen. Dit met de ervaring die ze heeft opgedaan als ervaringsdeskundige en begeleidster van de huidige meidenavonden. Ook heeft Cendra aangegeven dat ze het niet alleen kunnen en de jongens en meisjes in hun tienerjaren vaak hun hart bij hun vrijwilligers luchten. Doordat zij niet pedagogisch geschoold zijn en zeker met de invoering van de nieuwe wet ook niet het recht hebben om zich te informeren of gehoorde verhalen echt zijn. In tegenstelling van een tienerwerker die de spil is tussen vrijwilligers en scholen ouders of zorg instanties. Bij preventie horen korte lijntjes met de daarvoor bedoelde instanties wat te vaak gebrekkig stand houdt.

Cendra is bij uitstek een plaats waar elk kind welkom is en waar ook elk kind kan meedoen door de laagdrempeligheid. Het kan en mag toch niet zo zijn dat de waarden en normen voor de opvoeding van kinderen een discussiepunt van geld moet worden, dit is net als eten en scholing de plicht van elke gemeenschap om daar zijn verantwoordelijkheid in te nemen. Cendra hecht veel waarde aan samenwerking in belang van de Laarbeekse jeugd.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>