De band 'MOOON', bestaande uit (vlnr): Tom de Jong, Timo van Lierop en Gijs de Jong
De band 'MOOON', bestaande uit (vlnr): Tom de Jong, Timo van Lierop en Gijs de Jong Foto: Martin Prick

Release tweede album 'Safari' van MOOON

Algemeen Muziek

Aarle-Rixtel - De band MOOON uit Aarle-Rixtel brengt vrijdag 4 oktober een nieuw album uit, waarin zij terugkeren naar de echte waarden van het leven. De leden van de groep vinden dat de wereld van de jaren '60 hun levensvisie het beste benadert.

Warm en vol
De broers Tom en Gijs de Jong vormen samen met hun neef Timo van Lierop de band MOOON. De groep bestaat sinds 2013 en begint met het besef dat "Als je ouders zoveel in de muziek bezig zijn, je zelf ook wel iets moet kunnen". Timo vertelt: "We zeiden tegen elkaar, jij kunt wel basgitaar spelen en jij drumt heel aardig, dus daar gaan we iets mee doen". Inmiddels heeft de groep al optredens in Amsterdam, Barcelona, Berlijn en Londen achter de rug! Op dit moment hebben ze beroepen als medewerker in een kringloopwinkel, lesgever in een skatepark en gereedschapsmaker, omdat ze (nog) niet van de muziek kunnen leven. De huiskamer van de broers De Jong ademt de jaren '60. Er staat een oude versterker en een platenspeler. Een heuse piano staat klaar om bespeeld te worden. In de achterkamer bevindt zich de opnamestudio. Hier worden de opgenomen nummers verwerkt tot een eindtape. Er staat een grote 16-tracks opnamerecorder met een Ampex-band erop. De andere, Teac-bandrecorder is voor het eindproduct. Als alle 16 tracks op de mengtafel zijn gecombineerd tot de uiteindelijke soundtrack. De gedachte is, dat het materiaal, dat uiteindelijk op de CD en LP wordt gedrukt zo authentiek mogelijk klinkt. "Het moet zo warm en vol klinken als de muziek in die jaren klonk", legt Timo uit. Voorbeelden voor MOOON zijn onder andere the Kinks en natuurlijk the Monkees en the Beatles.

Eén verhaal
In het nieuwe album 'Safari' wordt de luisteraar meegenomen de stad uit: 'Leaving Town'. Daarna gaat hij de natuur in: 'Natures Play'. Het hele album vertelt zo het verhaal van de mens, die genoeg heeft van het drukke leven van alledag en terug gaat naar de essentie van het leven in de natuur: 'Entering the animals kingdom'. De luisteraar kijkt heel anders tegen zijn leven aan, hij maakt een periode van mentale groei door. De gemakken van het leven en de mensen, die achtergebleven zijn, voeren de luisteraar toch weer terug naar de stad, maar dan wel in 'Another state of mind'. Het luxe leven in de stad, blijkt dan toch aantrekkelijk. Het is een verhaal in twee delen, noodzakelijk omdat er ook een vinylplaat van moet worden geperst met een voor- en achterkant. Maar het is één geluidsverhaal en niet zoals veel andere albums een verzameling van losse nummers, die weinig of geen verband met elkaar hebben.

Beluisteren
Op zaterdag 5 oktober wordt in de Record Store Bob's Vinyl in Aarle-Rixtel tijdens een zogenaamd instore optreden van MOOON het nieuwe album gepresenteerd. De officiële release vindt 's avonds op 5 oktober plaats in De Effenaar in Eindhoven. 'Safari' is vanaf 4 oktober op Spotify en andere streamingdiensten te beluisteren.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding