BCL-1/BouwCenter Swinkels in actie tijdens de thuiswedstrijd tegen BC Zidewinde
BCL-1/BouwCenter Swinkels in actie tijdens de thuiswedstrijd tegen BC Zidewinde

Badminton Club Lieshout in diverse competities actief

Sportnieuws Sport

Lieshout - Badminton Club Lieshout is het zojuist gestarte seizoen 2019/2020 met vijf-en-een-half team actief in drie verschillende competities. Op deze wijze biedt de vereniging voor iedere deelnemer het 'best passend team' én passen de teams het beste in de competitie. Van deze vijf-en-een-half teams spelen er drie bij de nationale bond: Badminton Nederland en twee-en-een-half bij de regionale bond: Helmondse Badminton Bond. Naast verschillende bonden nemen de teams ook nog eens aan verschillende, allemaal officiële, competities deel.

Jeugd
De jeugd van Badminton Club Lieshout neemt dit jaar deel aan de competitie die georganiseerd wordt door de Helmondse Badminton Bond. Bij die bond spelen twee teams in de D-klasse. Daar hebben de beide teams inmiddels één wedstrijddag met twee wedstrijden afgewerkt. Beide teams hebben daar aardig gepresteerd maar nog niet kunnen winnen. Op 6 oktober vervolgen beide teams de competitie met wéér twee wedstrijden. Bij diezelfde bond neemt Badminton Club Lieshout ook deel met 'een-half-team'. In de AB-klasse heeft de vereniging samen met BVC'73 één team gevormd dat dus deels bestaat uit spelers van BVC'73 en deels uit spelers van BCL: vandaar 'een-half-team'. Ook dit team heeft inmiddels één wedstrijd afgewerkt en gaat komend weekend aan de slag tegen de jeugd van Mierlo.

Senioren
De senioren van Badminton Club Lieshout spelen dit jaar, net als de afgelopen jaren bij Badminton Nederland. Die (nationale) bond organiseert verschillende competities. Badminton Club Lieshout neemt aan twee van deze competities deel: de districtscompetitie en de midweekcompetitie. In de districtscompetitie is de vereniging met één team actief: BCL-1/BouwCenter Swinkels. Dit team speelt in de heren-2-klasse en heeft inmiddels al twee wedstrijden gewonnen in die klasse. Komend weekend mag dit team weer een thuiswedstrijd afwerken: deze keer tegen de heren van BC Oosterhout.

Midweekcompetitie
Badminton Club Lieshout neemt dit jaar ook met twee teams deel aan de midweekcompetitie. Deze competitie wordt, zoals de naam al zegt, gespeeld op de (door-de-weekse) speelavond van het thuisspelend team. In de districtscompetitie is dat anders: daar wordt steeds op een aparte wedstrijddag (meestal zondags) gespeeld. BCL-M1/Bavaria speelt dit jaar in de vierde klasse, afdeling 1. Hun competitie is nog niet begonnen, maar zal op 1 november starten met een uitwedstrijd naar Schijndel. Ook BCL-M2/MK Sport speelt in de vierde klasse. Zij spelen daar in de tweede afdeling. Ook voor dit team is de competitie nog niet begonnen en staat de eerste wedstrijd op het programma voor 30 oktober: een thuiswedstrijd tegen het midweekteam van BC'67 uit Veghel.