ELI komt te kort tegen MULO

Lieshout - ELI is er niet in geslaagd om bij MULO een punt te halen. Na een ruststand van 2-0 werd het uiteindelijke een duidelijke 5-0 nederlaag.

Toch was ELI lange tijd in de eerste helft minstens gelijkwaardig aan de Helmond ploeg. Er werd goed gecombineerd en de ploeg kreeg ook enkele doelkansen. Zo zag de opgerukte Mart Bekkers zijn schot rakelings voorlangs gaan en schoot Niels den Bol laag in het zijnet. Aan de andere zijde werd een doelpunt van de thuisclub wegens buitenspel afgekeurd en kwam de spits een teenlengte te kort om de openingstreffer te maken. Halverwege de 1e helft had ELI enkele malen om op voorsprong te komen, maar Ruben van Hoof, Niels den Bol en Lex Hollanders misten een benodigde beetje geluk. In de 36e minuut kwam de thuisclub op 1-0 via een geplaatste bal. MULO nam direct hierna het initiatief en dat resulteerde 5 minuten later in de 2-0 uit een ongelukkige situatie in de ELI-defensie.

Na rust was de thuisclub dominant, won bijna elk duel en kon naar hartenlust combineren. Dat leverde een flink aantal doelrijpe mogelijkheden op. In de 55e minuut viel de 3-0 en 10 minuten later de 4-0. De blauwwitten bleven wel zoeken naar een beter resultaat. Willem Slegers was dichtbij de eretreffer, maar hij schoot tegen de keeper op. In de rebound schoof Frank van Berlo de bal voorlangs. Direct hierna leek ELI dan toch de eerste goal van het seizoen te maken na een fraaie aanval over diverse schijven, maar opnieuw ging de bal voorlangs. Aan de andere zijde was de thuisclub enkele keren dichtbij nog een treffer, maar het vizier stond niet altijd goed afgesteld. Kort voor tijd had Ruben van Hoof de kans op de 4-1, maar zijn stiftbal kon nog door de doelman gepakt worden. In de laatste minuut was het Van de Putten, die met zijn 3e treffer de 5-0 eindstand liet aantekenen.

Zondag krijgt ELI de kans om op eigen terrein de eerste punten te pakken als Rood Wit '62 op bezoek komt.

Opstelling ELI: Marvin Jansen, Mart Bekkers, Bas Hollanders, Roel Donkers, (Harm Hazenveld), Bart Verkuijlen (Patrick Swinkels), Frank van Berlo, Lex Hollanders, Willem Slegers (Joost van der Tol), Ruben van Hoof, Niels den Bol en Robert Neilen.