Logo mooilaarbeek.nl

Verhalen van Veteranen

  | Fotonummer: 4df9f3
Foto:

Laarbeek - In de afgelopen maand stonden er, ter herdenking aan 75 jaar bevrijding, vele verhalen over de oorlog in de verschillende bladen en kranten. Verhalen van overlevenden en de bevrijders zijn belangrijk om de herdenking levend te houden en onze vrijheid te vieren.

Na WO II hebben zich ook Nederlandse mannen en vrouwen zich wereldwijd ingezet voor vrede en veiligheid. Ook die mensen hebben hun ervaringen op papier gezet. Zo werd er in 2009 ter gelegenheid van het 35-jarig bestaan van de Vereniging de Laarbeekse Veteranen het boek 'De veteraan vertelt…in woord en beeld' uitgegeven. Het boek bestaat uit eigen, soms dramatische, verhalen van Laarbeekse veteranen. Ook staan er reisverslagen in van veteranen die later terugkeerden naar de plekken waar ze in die jaren dienst deden in Nederlands Indië of Nieuw Guinea. In de loop der jaren is gebleken dat het terugkeren naar die plaatsen goed kan helpen met het verwerken van die ervaringen.

Het boek 'De veteraan vertelt…' is al jaren uitverkocht en dus niet meer verkrijgbaar. Daarom wil de Vereniging de Laarbeekse Veteranen een herdruk uitbrengen. Voor veteranen, maar ook voor familieleden van de auteurs en andere belangstellenden. Afhankelijk de belangstelling voor een herdruk zal het boek tussen de €15,00 en €20,00 gaan kosten.

Belangstellenden kunnen hun bestelling doen via het secretariaat van de Laarbeekse Veteranen, veteranenlaarbeek@gmail.com.

Interessant om te weten is verder dat er plannen zijn om in 2023 ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de vereniging een nieuw boek te ontwikkelen die de toepasselijke titel: De Veteraan vertelt verder..."'.

In dat nieuwe boek komen de verhalen van Laarbeekse veteranen van na Indië en Nieuw-Guinea. Denk daarbij aan Libanon, voormalig Joegoslavië, Afghanistan, Mali en andere landen waar de Veteranen zijn ingezet.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>