Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: feae93
Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D)

Kledingbank Laarbeek bestaat vijf jaar

Beek en Donk - Steeds meer mensen in Nederland verkeren financieel in moeilijkheden. Kledingbank Laarbeek biedt inmiddels al vijf jaar ondersteuning aan inwoners die financieel in moeilijkheden verkeren door kosteloos kleding te verstrekken. Maar inmiddels bieden ze nog veel meer activiteiten voor de inwoners van Laarbeek, daarom bezocht DeMooiLaarbeekKrant deze winkel.

In oktober 2014 werd de Kledingbank van Laarbeek opgericht. Er was een nood aan ondersteuning bij de primaire levensbehoeften, zoals bijvoorbeeld kleding. De Kledingbank startte vijf jaar geleden met een team van 20 vrijwilligers. Inmiddels is het team uitgegroeid tot een fijne groep van 38 vrijwilligers die de Kledingbank een gezicht hebben gegeven en voor een stevige basis hebben gezorgd. Daarnaast zijn de activiteiten van de Kledingbank uitgebreid.

Werkwijze
De Kledingbank Laarbeek verstrekt kleding, ondergoed, sokken en schoenen aan mensen met een inkomensverklaring of een verwijsbrief. Een inkomensverklaring kan aangevraagd worden via de Gemeente. De verwijsbrief kan bijvoorbeeld via Stichting Leergeld, huisarts, Stichting Vierbinden, LEVgroep of Vluchtelingenwerk worden aangevraagd. Deze blijft een jaar geldig en om gebruik te blijven maken van de Kledingbank moet deze elk jaar opnieuw aangevraagd worden.

Activiteiten
Naast het verstrekken van kleding voor mensen met een verwijzing, biedt de Kledingbank ook verkoop van tweedehandskleding voor iedereen. De opbrengst hiervan wordt gebruikt voor het voortbestaan van de Kledingbank.

Taal is de basis om deel te nemen in onze samenleving. Daarom is de Kledingbank Laarbeek gestart met het geven van taallessen aan anderstaligen, maar ook voor inwoners die moeite hebben met lezen en schrijven. Dit doen zij in samenwerking met Stichting Het Begint Met Taal. Naast de taallessen organiseert de Kledingbank elke twee weken het Taalcafé in het Ontmoetingscentrum in Beek en Donk. Ze proberen zo laagdrempelig mogelijk mensen ertoe aan te zetten meer gebruik te maken van de Nederlandse Taal. Soms doen ze dat door middel van taalspelletjes, maar ook door discussies of gewoon gezellig kletsen.

Representatieve kleding bij het solliciteren is een belangrijk aspect. Ook daarin kan de Kledingbank van Laarbeek zijn steentje bijdragen. Maar ook zwangere vrouwen kunnen bij de Kledingbank terecht voor een 9 maanden box. Al deze activiteiten zijn alleen bedoeld voor de inwoners met een verwijzing of gemeentelijke inkomensverklaring en zijn in samenwerking met Stichting Leergeld en Stichting ViERBINDEN.

Iets duurzaams, iets unieks
Hoe leuk is het om in deze tijd iets duurzaams, gerecycled en iets unieks te hebben. Veel kleding die bij de Kledingbank wordt afgegeven, zijn unieke stukken die je niet vaak zult tegenkomen. De Kledingbank is ook heel blij met alle schone nette kleding die je kunt missen! Deze mogen afgegeven worden tijdens de openingsuren op woensdag en zaterdag van 10.00-16.00 uur. Let wel op, alleen schone en nette kleding!

In verband met het 5 jarig bestaan nodigt de Kledingbank hun sponsoren, oud vrijwilligers, verwijzers en iedereen die geïnteresseerd is, uit om op woensdag 9 oktober en zaterdag 12 oktober van 10.00 tot 16.00 uur gezellig even binnen te stappen. Er staat dan koffie met iets lekkers klaar.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>