Gelijkspel voor vv Mariahout

Mariahout - Op een hoofdveld wat er fantastisch bij lag speelde Mariahout afgelopen zondag op een goed gevuld sportpark haar eerste competitie thuiswedstrijd tegen Bavos.

Slordig uitverdedigen van Mariahout leidde de eerste kans in voor Bavos. Bavos' beste speler, Loek van den Waardenburg, krulde de bal echter net naast. Hierna kwam Mariahout-aanvaller Roy van den Broek in kansrijke positie, maar helaas was zijn aanname niet goed waardoor de kans verkeken ging. Even later legde Mariahouts aanvoerder Huib van Zutphen de bal goed terug op wederom Roy van den Broek, maar zijn schot werd ternauwernood geblokt door een Bavos-verdediger. Na 17 minuten had Loek van den Waardenburg een goede kans om de score namens Bavos te openen. In een goed uitgevoerde counter kwam hij 1-op-1 met doelman Tom Hagelaars van Mariahout, maar Tom won dat duel met veel overtuiging. Hagelaars is bezig aan een zeer goed seizoen en laat iedere wedstrijd met veel overtuiging zien dat hij de nummer 1 doelman is van Mariahout. Na een half uur spelen was het de goed spelende keeper van Bavos, Tijmen Swinkels, die een mooi schot van Jens Leenders over z'n doel tikte. Een mooie voorzet van Rob Wagemans viel voor de voeten van Roy van den Broek maar zijn schot ging voorlangs. Net voor rust verwerkte Dennis Veldpaus een voorzet die achter hem viel tot een doelpoging door de bal met zijn hak net over te schieten. Via Tim Barten was Mariahout tot twee keer toe dicht bij een voorsprong maar hij werd twee keer discutabel afgevlagd voor vermeend buitenspel.

In de tweede helft werd het spel van beide zijden niet beter. De omstandigheden hielpen ook niet want door de regen werd het veld steeds zwaarder om op te spelen. Mariahout wilde erg graag winnen en wisselde de moe gestreden Roy van den Broek voor spits Danny van de Laar. Mariahout ging aanvallender voetballen. Danny gaf direct een goede pass op Rob Wagemans, helaas koos Rob voor een schot in plaats van een voorzet. In de 70e minuut moest libero Sander Scheepers zich laten vervangen vanwege een lichte blessure. Zijn vervanger, A-junior David van Rossum, ging als libero spelen en deed dat met verve. Er kwamen nog twee kansen, 1 voor Bavos na moeizaam uitverdedigen door Mariahout. Tom Hagelaars was de baas in wederom een 1-tegen-1 duel ditmaal tegen Bavos-invaller Christian Klaver. De andere kans was voor Mariahout maar de voorzet van linker vleugelverdediger Stan Brugmans werd door de gehele Mariahout aanval gemist. Eindstand 0-0.

Komende zondag volgt een uitwedstrijd tegen Milheezer Boys. De wedstrijd begint om 14:30 uur.

Opstelling Mariahout: Tom Hagelaars, Kevin Ketelaars, Sander Scheepers ( 70e minuut David van Rossum), Huib van Zutphen, Stan Brugmans, Stijn v.d. Bogaard, Jens Leenders, Rob Wagemans, Dennis Veldpaus, Roy van den Broek ( 60e minuut Danny v.d. Laar), Tim Barten.