Vlnr: Tim Gielens, Sander Leenders, Roan Linders en Sem Linders
Vlnr: Tim Gielens, Sander Leenders, Roan Linders en Sem Linders

Judoclub Mariahout neemt deel aan Lage Bandentoernooi

Sportnieuws Sport

Mariahout - Vier judoka's van Judoclub Mariahout hebben deelgenomen aan het Lage Bandentoernooi georganiseerd door Judoclub Mierlo-Hout. Dit toernooi werd op 29 september gehouden in sporthal 'De Westwijzer' te Helmond.

Tim Gielens zat in een poule van vijf. Hij wist na een beetje een stroeve start een mooie winstpartij te behalen en werd daarmee vierde. Sander Leenders zat in een poule met twee andere judoka's, dus hij mocht het twee keer tegen hen opnemen. Hij wist twee partijen met waza-ari te winnen en behaalde daarmee een verdiende tweede plaats.

Sem Linders maakte zijn toernooi debuut. In een poule van vier judoka's wist hij zich kranig te weren. Een winstpartij zat er nog niet in, maar met een vierde plaats en een mooie ervaring rijker keerde hij huiswaarts. Roan Linders, de oudere broer van Sem zat in een pittige poule van zes judoka's. Hij kon in zijn partijtjes goed mee, maar kwam uiteindelijk toch in een houdgreep terecht. Met een mooie ippon wist hij één partij naar zich toe te trekken. Hij behaalde een zwaar bevochten vierde plaats.