Logo mooilaarbeek.nl

Afscheid van HiepHoi na vijftien jaar vrijwilligerswerk

Hanneke en Koen van Oss (archieffoto)  | Fotonummer: fd5401
Hanneke en Koen van Oss (archieffoto)

Beek en Donk - Aan de keukentafel spreken DeMooiLaarbeekTeenz met Hanneke en Koen van Oss. Ruim vijftien jaar waren beiden erg betrokken bij de kindervakantieweek HiepHoi die elk jaar in de laatste week van de zomervakantie wordt georganiseerd. Vierhonderd kinderen uit Beek en Donk beleven dan een geweldige week onder begeleiding van maar liefst 150 vrijwilligers.

Vijftien jaar vrijwilligerswerk
"Aan al het goede komt een keer een einde", begint Hanneke. "Ongeveer vijftien jaar geleden, ik ben de tel een beetje kwijt geraakt, begon ik als vrijwilliger in de programmagroep van de kindervakantieweek. Een hele leuke functie, want je staat in die week echt midden in die grote groep van kinderen. We kregen ook altijd ontzettend leuke en enthousiaste reacties."

Later 'verhuisde' Hanneke naar het bestuur waar ze uiteindelijk voorzitter werd. "Een functie waarbij je wat meer op de achtergrond werkt en waarbij je weer heel andere dingen doet en meemaakt."

Samen betrokken
Haar partner Koen werkte al die tijd in de materialengroep. Ook een heel belangrijk onderdeel voor de vakantieweek omdat deze vrijwilligers elke keer weer voor een prachtig podium en voor alle bouwmaterialen zorgen. En dat is nogal wat. Dat wordt elk jaar zichtbaar als alles aan het einde van de week in brand gestoken wordt.

Een lastige beslissing
Zowel Hanneke als Koen kregen het steeds drukker met hun werk en langzaam ontstond daarom de gedachte om het stokje te gaan overdragen. Dat viel nog niet mee. Het is moeilijk om gemotiveerde vrijwilligers te vinden. Koen heeft inmiddels een opvolger gevonden maar voor Hanneke is dat helaas nog niet gebeurd. Toch besloot ze om te stoppen omdat het na vijftien jaar echt mooi geweest is. "En", zo zegt ze, "zolang ik niet stop, zal er ook niet zo snel een nieuwe vrijwilliger opstaan."

Een grote HiepHoi familie
Er zijn redenen genoeg om je als vrijwilliger bij HiepHoi aan te melden. Je sluit leuke vriendschappen en vooral in die week voelt het alsof je allemaal een beetje familie van elkaar bent. Vooral daarom weten Hanneke en Koen nu al dat ze HiepHoi zeker ook zullen gaan missen... En dat gevoel is beslist wederzijds.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>