Logo mooilaarbeek.nl
Beweegtoestellen voor jong en oud op het Oranjeplein   | Fotonummer: 92fce8
Beweegtoestellen voor jong en oud op het Oranjeplein (Foto: )

Activiteiten en terugblik bij Zorg om het Dorp Mariahout

Mariahout - Na de opening van de 'beweegtoestellen voor jong en oud' op het Oranjeplein is onderstaand initiatief genomen door Laarbeek Actief i.s.m. Fysiotherapie Kemps/Maas. Dit initiatief wordt door Zorg om het Dorp van harte aanbevolen.

Zie hier hun tekst: 'De Beweegtuin Oranjeplein in Mariahout Laarbeek Actief en Fysiotherapie Kemps & Maas nemen het initiatief om op woensdag-middagen van 13.15-14.15 uur een gezamenlijk beweeg-uurtje voor kinderen en volwassenen te organiseren in de beweegtuin op het Oranjeplein. Deze activiteit gaat van start op woensdag 9 oktober; na afloop is er koffie tegen een kleine vergoeding. Na een warming-up op muziek wordt er op de toestellen geoefend onder professionele begeleiding. De deskundigen passen het beweegaanbod aan op ieders persoonlijke niveau. Alle deelnemers zijn van harte welkom.'

Kom vrijblijvend op woensdagmiddag langs of neem voor vragen contact op met: Laarbeek Actief, Jaccy van den Enden, Sportcoach,: jvdenden@vierbinden.nl, tel. 06-50120096 of bij Fysiotherapie Kemps/Maas; fysiotherapiekempsmaas@planet.nl, tel. 0499-422199.

Cursus Engels in Laarbeek
Op donderdag 24 oktober start de eerste Engelse les van dit seizoen. De cursus vindt plaats in de periode van de wintertijd. Deelnemers hebben de basis geleerd in het voorgezet onderwijs of via cursussen en willen hun kennis weer ophalen. Het accent van de cursus ligt op samen Engels praten over allerlei onderwerpen. Daarnaast wordt er ook grammatica uitgelegd. Vaak sluit dit aan op de onderwerpen die besproken worden. Er is nog plaats vrij bij de cursus die van 14.15 tot 15.45 uur plaats vindt in het Buurthuis van Mariahout. Een ervaren docent begeleidt de groep. Het is mogelijk om een proefles te volgen. Informeren en/of opgeven kan via secretariaat@zorgomhetdorp.nl.

Heeft u vragen over de computer, tablet of smartphone?Tijdens het ZOD service-uurtje op donderdagmiddag (14.00-15.00 uur) kunt u komen voor vragen over het gebruik van de computer of tablet. Er zijn zes computers beschikbaar om zaken samen met vrijwilligers uit te proberen. Loop gerust binnen in het Dorpsservice-centrum (DSC) van het Buurthuis in Mariahout. Bij voldoende aanmelding bestaat de mogelijkheid om een cursus te volgen.

Ook gaat na de herfstvakantie de tablet/smartphone-cursus weer van start onder leiding van Riny van Asten. Riny behandelt de werkwijze/toepassingen bij tablets en telefoons als Samsung (Android-besturing). Mocht u een iPhone of iPad hebben, kom dan naar het service-uurtje met uw vragen. Bij genoeg aanmeldingen kan ZOD wederom een cursus iPad starten. Meldt u aan via secretariaat@zorgomhetdorp.nl of via team Zorg & Welzijn op de woensdagmorgen.

Jeu de boulen voor alleengaanden
Zaterdag 2 november om 13.30 uur kan men gaan 'jeu de boulen' in de hal op de Heibunders. Graag opgeven bij Gerda van den Heuvel, Marietje van der Linden of Lies Berkvens of via secretariaat@zorgomhetdorp.nl.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>