Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: b94eb2
Foto: Joost Duppen
Evenementen

Een halve eeuw jeugdorkest O&U, 50 jaar jong

Beek en Donk - Bijna is het dan zover. Het afsluitende jubileumconcert van het jeugdorkest van O&U op 16 november 2019 nadert met rasse schreden. Na een jaar van veel bijzondere activiteiten sluit O&U het feestjaar af met een spetterend concert in Muziekcentrum 't Anker.

Een jaar waarin ze uitgebreid stil hebben gestaan bij 50 jaar jeugdorkest O&U. Een toch wel bijzondere gebeurtenis in het muzikale dorp Beek en Donk. In 1969 is er onder leiding van Liesje van Hest als eerste dirigente begonnen met het vormen van een jeugdorkest. Het werd een opleidingsorkest met als doel om jonge muzikanten klaar te stomen voor het harmonieorkest. In de afgelopen 50 jaar hebben zo'n 1200 jonge muzikanten uit Beek en Donk meerdere jaren zitting gehad in dit jeugdorkest. Velen hiervan ervaren nog steeds het plezier van het bespelen van een instrument in buurtorkesten, bandjes of harmonieën.

Het concert van 16 november wordt dan ook gegeven door een reünie-orkest. Het bestaat uit muzikanten die in de afgelopen 50 jaar zitting gehad hebben in het jeugdorkest. Iedereen die nog een instrument heeft (en speelt), mag zitting nemen in dit orkest!

Ze maken een muzikale reis door een halve eeuw jeugdorkest. Ze beginnen met het huidige jeugdorkest in 1969 en eindigen met alle reünie leden in 2019. Inmiddels hebben zich al zo'n 55 oud-leden gemeld en aangegeven mee te willen doen met dit unieke concert. Het worden ontmoetingen tussen jong en oud, ervaren en beginnend, oude en jonge muziek. In aanloop naar het concert, dat onder leiding staat van Marianke van Doore-Hobé, zijn er meerdere gezamenlijke repetities waar oude- en huidige jeugdorkestleden elkaar zullen leren kennen.

Ben je een oud-lid van het jeugdorkest, heb je een eigen instrument en maak je nog steeds muziek, geef je dan alsnog op om mee te doen. Dit kan door een mail te sturen naar 50jaarjeugdorkest@oenu.nl. O&U neemt dan contact met je op.

Dus zorg dat je er bij bent, jong en oud, op 16 november om 20.00 uur in muziekcentrum 't Anker. Kaartjes zijn verkrijgbaar bij Fietsvakman van den Berg ( Heuvelplein 14 B&D) en Bloematelier 'De 4 seizoenen' (Piet van Thielplein 15 B&D). De prijs van een entreekaartje is 5 euro ( inclusief 1 consumptie).

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>