Activiteiten KBO Lieshout in oktober

Algemeen Senioren

Lieshout - KBO Lieshout is een dynamische seniorenvereniging. De vereniging zorgt niet alleen voor gezellige en interessante activiteiten maar houdt zich ook intensief bezig met belangenbehartiging van senioren. Iedere dinsdagmorgen is er van 10.00 tot 11.30 uur in het Dorpshuis een Inloop waar ook bestuursleden aanwezig zijn. U kunt hier informatie krijgen over de vereniging of u aanmelden voor een activiteit. Naast het mededelingenbord vindt u de ideeënbus. Loop eens binnen en maak kennis met een dynamische seniorenvereniging. U bent van harte welkom.

Kunstgeschiedenis
Maandagavond 7 oktober begint de nieuwe lezingenreeks kunstgeschiedenis. Ook dit seizoen weer vijf lezingen met elke keer een door de deelnemers uitgekozen onderwerp. De lezingen worden verzorgd door mevrouw Ine Pels. Vanavond staat de Engelse kunstenaar David Hockney centraal. Hij is een van de bekendste vertegenwoordigers van de popart. Deelname aan de lezingenreeks is mogelijk voor iedereen. De prijs bedraagt 35 euro voor leden van KBO Lieshout en 45 euro voor niet leden. Locatie: Dorpshuis, aanvang 20.00 uur.

Filmcyclus
'Humor, meer dan alleen maar lachen' is het thema van de filmcyclus die door de vier KBO afdelingen van Laarbeek en ViERBINDEN wordt georganiseerd. Op dinsdag 15 oktober wordt alweer de tweede uit de cyclus van vier films gedraaid. De titel is The Death of Stalin. Het is een satirische black comedy vol galgenhumor. Inleiding en nabespreking door filosoof Philip Verdult. Iedereen is welkom. De entree bedraagt 8,00 euro, inclusief koffie of thee. Locatie Dorpshuis Lieshout. Aanvang 13.30 uur.

Workshop Herfstbloemstukken
Een mooie traditie van KBO Lieshout is het maken van een seizoensgebonden bloemstuk. Bloemist Ralf Bertens begeleidt op dinsdagavond 15 oktober een groep bij het creëren van een prachtig herfstbloemstuk. De deelname bedraagt 25 euro. Leden van KBO Lieshout betalen 22,50 euro. Je hoeft zelf alleen maar een schaar of mes mee te brengen. Locatie: Dorpshuis, aanvang 19.30 uur. Aanmelden kan bij de Inloop in het Dorpshuis.

Afsluiting zomerfietsen
Woensdag 16 oktober sluit de KBO fietsclub het zomerseizoen af met een mooie fietstocht door de omgeving. Er wordt voor een lunch onderweg gezorgd, dus de organisatie wil graag het aantal deelnemers weten. Deelname bedraagt 4 euro, aanmelden bij de Inloop of met een briefje in de ideeënbus.

Herinnering
Op dinsdag 8 oktober houdt Eric Kolen de bijzondere voordracht 'Ave Maria in Brabant en daarbuiten'. Locatie: Grote Zaal, Dorpshuis. Aanvang 14.00 uur. Entree 5 euro.

Noteer alvast
Donderdagavond 24 oktober verzorgt Cees Huijben een presentatie over de WensAmbulance Brabant. De organisatie vervult wensen van mensen die terminaal ziek zijn.