Bowen Straatman (PNL) tijdens het verkiezingsdebat in 2018
Bowen Straatman (PNL) tijdens het verkiezingsdebat in 2018 Foto: Joost Duppen

Bowen Straatman stopt als raadslid en fractievoorzitter PNL

Politiek nieuws Politiek

Laarbeek - Bowen Straatman (PNL) heeft donderdagavond 3 oktober aangekondigd per direct te stoppen als raadslid van de gemeenteraad van Laarbeek.

In de afgelopen periode heeft de PNL-fractie vaak geprobeerd om te schipperen tussen haar verkiezingsprogramma en de wensen van de huidige coalitiepartijen. Bowen vindt dat een raadslid met volle overtuiging de gekozen partijlijn moet kunnen uitdragen. In de afgelopen periode heeft Bowen zich maximaal ingezet om de koers van de partij te borgen. De pogingen van de fractie om recht te doen aan zowel het partijprogramma van PNL als de standpunten van de overige partijen hebben ertoe geleid dat Bowen zich steeds moeilijker kan vinden in de partijlijn en in de politiek van de afgelopen periode. 

Zowel PNL als de Laarbeekse politiek verliezen hiermee een raadslid die jongeren dichter bij de politiek bracht. "We prijzen ons gelukkig met het feit dat jongeren nog steeds goed vertegenwoordigd zijn binnen onze fractie en partij. Wij danken Bowen voor zijn enorme inzet voor de partij en voor Laarbeek. Ook wensen we hem veel voorspoed bij zijn verdere plannen. Bowen blijft uiteraard lid van de partij, waar we hem nog graag zien verschijnen", zo laat PNL weten.