Logo mooilaarbeek.nl

Tweedelig KennisCafé: Kanker door de eeuwen heen

Veerle Anna Derleyn  | Fotonummer: b608a9
Veerle Anna Derleyn (Foto: )

Beek en Donk - Dr. V.A. Derleyn, MD. internist-oncoloog niet praktiserend, verzorgt dinsdag 22 oktober en dinsdag 19 november een tweedelig KennisCafé in het Ontmoetingscentrum in Beek en Donk. Het KennisCafé is een initiatief van Bibliotheek De Lage Beemden.

Al sinds het bestaan van mens en dier komt kanker voor én wordt er over gerapporteerd. In de laatste dertig jaar zijn de inzichten in oorzaak en therapie van kwaadaardige aandoeningen in een stroomversnelling geraakt.

In het eerste deel van de lezing op 22 oktober zal Dr. Derleyn een historisch overzicht geven van kanker. De oudste overgeleverde oncologische beschrijvingen dateren uit 1800-1600 voor Christus. In het tweede deel van de lezing op 19 november wordt de behandeling besproken en komen heelkunde, radiotherapie en chemotherapie aan bod. Tenslotte wordt aandacht gegeven aan de spectaculaire verbeteringen door de komst van doelgerichte therapie en immuuntherapie.

Veerle Anna Derleyn (1951) is sinds 1982 werkzaam geweest als internist in het Elkerliek ziekenhuis. Vanaf 1987 was zij medisch leider Trombose dienst Helmond met certificering. In 1995 is zij geregistreerd als medisch oncoloog, met aandachtsgebied hematologie.

De lezingen zijn allebei van 19.30 tot 21.00 uur en zijn gratis toegankelijk. Kaartjes zijn te reserveren via www.bibliotheeklagebeemden.nl, telefonisch via 0492-323245 of aan de balie in de bibliotheek. Gelieve voor beide lezingen apart aanmelden.

Lees ook

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>