GGD Jeugdmonitor 12- t/m 18-jarigen van start

Algemeen

Laarbeek - Ben je tussen de 12 en 18 jaar of heb je een kind in die leeftijd? Dan ontvang je misschien een uitnodiging (voor je kind) om een vragenlijst in te vullen over je gezondheid. De GGD Brabant-Zuidoost organiseert dit onderzoek voor 24.000 jongeren in het werkgebied. Hoe meer jongeren meedoen, hoe beter de GGD de gezondheid van jongeren in beeld krijgt.

Wat gebeurt er met de uitkomsten?
De vragen gaan over je gezondheid en ook over je leefomgeving, leefstijl en welzijn. De resultaten van dit onderzoek helpen gemeenten te bepalen wat nodig is voor jongeren om gezond en veilig te wonen, leven en opgroeien. Denk aan gezond schoolbeleid, alcoholpreventie en opvoedondersteuning. Hoe meer jongeren meedoen aan het onderzoek, hoe completer de gegevens en de bruikbaarheid van de informatie. De GGD publiceert de resultaten van het onderzoek medio 2020.

Check je leefstijl!
Ben je benieuwd hoe gezond je bent? En wil je meer weten over gezonde voeding, bewegen, roken, alcohol of een gezonde leefstijl? Op het einde van de vragenlijst kun je een gezondheidsadvies ontvangen op basis van jouw antwoorden of je kunt kiezen voor meer algemene informatie en linkjes naar leuke websites.

Uitnodiging ontvangen?
Als je een uitnodiging hebt ontvangen, ben je (is je kind) via een steekproef uit het bevolkingsbestand geselecteerd. Voor jongeren onder de 16 jaar is toestemming van de ouders nodig voor deelname aan het onderzoek. De GGD beloont elke twintigste deelnemer met een cadeaubon ter waarde van tien euro. Daarnaast maak je kans op één van de drie cadeaubonnen ter waarde van 200 euro! Doe jij ook mee?