Logo mooilaarbeek.nl
Ereveld Pulo Pandu   | Fotonummer: 9419e9
Ereveld Pulo Pandu (Foto: Oorlogsgraven Stichting)

De Laarbeekse Veteranendag 2019

Laarbeek - Laarbeek viert zaterdag 9 november de jaarlijkse Veteranendag. Deze dag wordt georganiseerd door de Vereniging De Laarbeekse Veteranen in samenwerking met de Gemeente Laarbeek. De Veteranendag begint in de hal van het gemeentehuis met een plechtige herdenking van alle gesneuvelde, maar ook de later overleden Laarbeekse Veteranen. Veteranen die zich namens Nederland over de hele wereld hebben ingezet voor vrede en veiligheid.

Deze bijeenkomst is openbaar en iedereen die deze veteranen wil herdenken is van harte welkom. Na enkele korte toespraken volgt de officiële herdenking met de zogenaamde 'Rozenceremonie' met daarbij speciale aandacht voor de dit jaar overleden veteranen uit Laarbeek. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door het klarinetkwartet El Viento en trompettist Nick Heesakkers. Namens de Laarbeekse Veteranen zal op het Nederlandse Ereveld Pulo Pandu te Bandung in Indonesië een krans worden gelegd door de Oorlogsgraven Stichting. De ontvangst voor de herdenking is vanaf 11.30 uur en zal aanvangen om 12.00 uur.

De Veteranendag vindt zijn vervolg met een Veteranenreünie vanaf 13.45 uur in café–zaal De Tapperij in de Kerkstraat te Beek en Donk. Tijdens deze bijeenkomst zal er een korte presentie gegeven worden door de heer P. Foxen en gaat over zijn ervaringen tijdens de missie van Dutchbat 1 in Srebrenica 1994.

Sinds een aantal jaren is zo'n Veteranenverhaal vanuit de eigen ervaringen een gewaardeerd item op de reünie. Verder worden er foto's getoond van verschillende missies van Laarbeekse Veteranen. Partners van Veteranen zijn ook van harte welkom op deze reünie, partners zijn als thuisfront zeer belangrijk voor de militair op missie.

Mede door financiële ondersteuning van Defensie en het Vfonds, het fonds voor Vrede Veiligheid en Veteranenzorg, kunnen ze de kosten voor deelname beperkt houden. De bijeenkomst wordt afgesloten met een Indisch buffet. Toch zijn ze genoodzaakt om voor deze reünie een eigen bijdrage te vragen van €10,00 voor leden en €15,00 voor niet leden.

Veteranen en hun relaties kunnen zich tot 2 november inschrijven voor het middagprogramma, via het mailadres; veteranenlaarbeek@gmail.com. Vermeld bij aanmelding: uw naam, uw leger of registratienummer en de naam van uw relatie. Na de aansluitende betaling is uw aanmelding compleet. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de secretaris van de Laarbeekse Veteranen: veteranenlaarbeek@gmail.com Telefoon: 0492-382674.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>