Logo mooilaarbeek.nl
Joost Hurkmans   | Fotonummer: f40fb7
Joost Hurkmans (Foto: )

Joost Hurkmans speelt mee in 'Tussen Hoop&Stenen'

Lieshout - Zijn enthousiasme om op het podium te staan viel op basisschool 'De Sprankel' al op. Nu speelt Joost Hurkmans (15) uit Lieshout mee in 'Tussen Hoop&Stenen', van 'De Meierij Theaterproducties'. Verhalen en gebeurtenissen rondom de bezetting en bevrijding van 's-Hertogenbosch staan hierin centraal.

Verzetsheld en soldaat spelen. Dat zijn de rollen die jij gaat spelen. Vertel eens…
"Ik speel de verzetsheld Luc van Gent en een Engelse soldaat. De rol van Luc is het grootst, in de rol van soldaat ben ik vooral aan het spelen. De productie is zo opgebouwd dat van verschillende verhaaltjes als het ware één groot verhaal wordt gemaakt. Zo word je de oorlog doorgeleid. Luc heeft echt bestaan en was jong. Hij maakte schetsen waar bijvoorbeeld gepatrouilleerd werd door de Duitsers. Die tekeningen gaf hij aan het verzet. Een leuke rol om te spelen. De rol van soldaat weet ik niet precies uit te leggen. Hij hielp mee aan de bevrijding, maar ik wil natuurlijk niet te veel verklappen."

Sinds wanneer weet je dat je op het toneel staan leuk vindt?
"Al vanaf de keren dat we op de basisschool podium hadden. Ik vond het nooit erg om te doen, ook al was het spannend. Ik vind het gewoon vet om te spelen en het geeft me een kik als ik het eindapplaus hoor. En dát gevoel had ik voor het eerst na de eindmusical van groep 8."

Je zegt dat je toneel én zingen het leukst vindt?
"Ja, sinds vorig jaar. Ik deed mee aan de auditie van 'Cats' op het Commanderij College in Gemert. Ik wist alleen niet dat het een een zangmusical was! Iedereen had zich goed voorbereid en ik dacht: 'O jee, nou, dan maar vader Jacob zingen'. Bleek dat ik best wel hoog kan zingen. Toen die voorstellingen afgelopen waren, vond ik dat echt jammer. Daarom was ik heel blij dat regisseur Peter van Aar, die het verhaal schreef voor 'Tussen Hoop en Stenen', zei dat hij een rol voor me had die precies bij me past."

Morgen heb je de zogenaamde doorloop?
"Dat klopt, en dan neem ik kleding mee om te kijken of die gebruikt kan worden. En ik mag niet meer naar de kapper. Ik heb het er graag voor over, want de zalen moeten vol", vertelt Joost lachend.

Kom kijken in het Theater aan de Parade in 's-Hertogenbosch. Speeldata zijn: 23, 24, 26 (2x) en 27 oktober. Zie ook: theateraandeparade.nl en/of meierijtheater.nl

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>