Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 9c0565
Foto:

Laarbeekse Koppelkampioenschappen Jeu de Boules

Laarbeek - De gezamenlijke Jeu de Boulesciubs van Laarbeek houden al verschillende jaren in goed overleg met elkaar een Laarbeekkoppelkampioenschap. Voorheen werd dit elders gehouden maar nu voor de tweede keer op de banen van 'Ons Genoegen' in Lieshout.

Oorspronkelijk was dit toernooi gepland op dinsdag 27 augustus maar door de extreme hitte waren ze om problemen te voorkomen genoodzaakt om het af te lassen. In goed overleg met elkaar werd uiteindelijk voor dinsdag 1 oktober gekozen. Maar toen kreeg de organisatie te maken met de andere kant van het onvoorspelbare weer, het had de hele nacht flink geregend en 's morgens stond de hele baan onder water. Na veelvuldig overleg en eventueel het alternatief om het op de overdekte baan in Mariahout te houden werd na veel inspanningen om de baan watervrij te maken om 12.30 uur besloten om het toch in Lieshout te houden. Achteraf was dit een goede beslissing, het weer werd perfect.

Om 13.30 uur was het dan zover. Na een welkomstwoord door Jan van Asseldonk aan de aanwezige clubs 'Du Tie Ut' uit Aarle-Rixtel, 't Trefpunt uit Mariahout, de 'Jeu de boulesclub' uit Beek en Donk en 'Ons Genoegen' uit Lieshout en een kleine uitleg van de spelregels die iedereen wel kent werd er begonnen. Iedere club speelde met 6 koppels en elk koppel speelt 3 ronden dit is totaal 36 wedstrijden. Tussendoor waren er 2 pauzes om wat te drinken en werd er rond gegaan met een hapje en was er gelegenheid om lekker wat te kletsen met elkaar. Alles bij elkaar was het een gezellige middag, ook het weer liet zich van de goede kant zien en later scheen ook nog de zon. Tegen 17.00 uur was de uitslag bekend en werd dit door de wedstrijdleider bekendgemaakt. Dit na eerst een bedankje aan de mede organisatoren en aan de scheidsrechter Jozef Verhoeven en alle deelnemers voor hun gezelligheid zodat het toch nog een fijne en sportieve middag werd.

Uitslag Koppels
De 1e prijs en (daarmee koppelkampioen van Laarbeek) Andre en Fien van Moorsel wonend in Beek en Donk maar spelend voor Lieshout. 3 gewonnen wedstrijden en 22 punten. 2e prijs Marina van Bokhoven en Riek van de Heuvel uit Aarle-Rixtel 3 gewonnen en 18 punten. 3e prijs Henk en Tiny Manders uit Lieshout 3 gewonnen en 16 punten. 4e Karel en Diny van de Tillaar uit Lieshout 3 gewonnen en 14 punten. 5e Gerda Berkers en Betsie Donkers uit Lieshout 2 gewonnen en 16 punten. 6e Bert Biemans Hans Duitsman uit Mariahout 2 gewonnen en 11 punten.

Uitslag Clubs
1e 'Ons Genoegen' uit Lieshout met 13 gewonnen wedstrijden. 2e 'Du tie Ut' uit Aarle Rixtel met 9 gewonnen wedstrijden. 3e 'Jeu de boulesclub' uit Beek en Donk met 6 gewonnen wedstrijden. 4e 't Trefpunt uit Mariahout met 5 gewonnen wedstrijden.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>