Logo mooilaarbeek.nl

Stoelyoga voor ouderen in Laarbeek

Laarbeek - Yoga is een gezonde manier van bewegen, voor jong en oud. En als het met het vorderen van de leeftijd moeilijk wordt om oefeningen staand of liggend te doen, hoeft dat nog geen reden te zijn om met yoga te stoppen of om er niet mee te beginnen. Met stoelyoga is er immers een prima alternatief, ook in Laarbeek.

Stoelyoga is gewone yoga, waarbij de oefeningen in een rustig tempo zittend op of staand achter een stoel worden gedaan in plaats van op een matje. Een les bestaat uit rek- en strekoefeningen, lichaamshoudingen, ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen. De oefeningen zijn er op gericht om spieren te versterken, gewrichten soepeler te maken, de bloedsomloop te bevorderen, spanning los te laten en de concentratie en motoriek te verbeteren.

Bijna iedereen kan binnen zijn of haar mogelijkheden aan yoga doen en daar plezier aan beleven. Yoga doet geen wonderen, maar al zijn de bewegingen nog zo klein, ze dragen wel bij aan het lichamelijk en geestelijk welbevinden. Dat is het mooie van yoga.

De stoelyoga van 55+ Laarbeek wordt gegeven door yogadocente Liset Paulussen. De lessen zijn in het Ontmoetingscentrum in Beek en Donk op dinsdagochtend van 10.30 tot 11.30 uur. Belangstelling? Bel voor meer informatie Rian Donkers, tel. 06-20932434.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>