Logo mooilaarbeek.nl

Tweede film filmcyclus Laarbeek: 'The Death of Stalin'

Laarbeek - De werkgroep Oudereneducatie, de vier gezamenlijke Seniorenverenigingen van Laarbeek en ViERBINDEN organiseren dit jaar voor de 12e keer een filmcyclus. De cyclus bestaat uit 4 films en het thema van deze reeks is: 'Humor, meer dan alleen maar lachen'. De komende maanden gaan ze steeds in op een film en deze nader beschrijven.

Deze week film 2: The death of Stalin, Armando Iannucci, 2017 (102 min.) Dinsdag 15 oktober 'Satire en karikatuur versus humor'.

Als Stalin op een ochtend in maart 1953 bewusteloos wordt aangetroffen reageert de top van de Communistische Partij als verlamd. Er is geen dokter beschikbaar voor de stervende Stalin, omdat die al zijn artsen heeft laten verbannen. Een 'practical joke' van Magere Hein? De film zit vol met zulke Monty Pythonesk absurde, komische situaties, die echter toch dicht bij de historische werkelijkheid blijven. De satire, het sarcasme en de karikaturale uitvergrotingen hebben echter alleen betrekking op het gekonkel en de machtspelletjes van de politieke elite. Wat het volk onder Stalin heeft meegemaakt, daar is niets komisch en satirisch aan. De film laat daarom ook goed zien dat de werking van satire, karikatuur en persiflage van een heel andere orde is dan die van de humor.

De filmvertoningen vinden plaats in de theaterzaal van het Dorpshuis Lieshout, Grotenhof 2 en starten om 13.30 uur met een korte inleiding door Philip Verdult, tot aan zijn pensioen als filosoof werkzaam aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Daarna wordt de film vertoond. Na de film is er een korte pauze, gevolgd door een interactieve nabespreking o.l.v. Philip Verdult. U mag zelf weten of u daarbij aanwezig wilt zijn; wel is dit zeer aan te bevelen. De middag, inclusief nabespreking, duurt tot ongeveer 17.00 uur. De entree bedraagt €8,00 per film.

Meer informatie kunt u opvragen bij Suzan de Koning van ViERBINDEN via 0492-328800 / 06-19502192 of sdkoning@vierbinden.nl. Kom, kijk en geniet.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>