Logo mooilaarbeek.nl
Natuur

IVN houdt bomenwandeling in Aarle-Rixtel

  | Fotonummer: 7fe014
Foto: Koen Brand

Laarbeek - Het is de tweede keer dit jaar dat IVN Laarbeek een bomenwandeling houdt. Bij de vorige wandeling in maart waren de bomen nog helemaal kaal. Deze keer hopen de twee IVN-gidsen, allebei woonachtig in de kern van Aarle-Rixtel, bomen in hun herfstkleuren te laten zien. Koen Brand en Gerrit Post beginnen op zondag 20 oktober om 10.00 uur met deze wandeling vanaf 't Heuveltje bij Snoeperij Jantje aan de Wilhelminalaan 2 te Aarle-Rixtel. De wandeling duurt tot ongeveer 12.00 uur.

Wanneer je door Laarbeek loopt of fietst, sta je er vaak niet bij stil hoeveel mooie en bijzondere bomen er in het dorp staan. De bomenwerkgroep van het IVN is van plan bomenwandelingen te ontwikkelen voor alle kernen van Laarbeek. De eerste wandeling die ze hebben gemaakt, gaat dus door de bebouwde kom van Aarle-Rixtel. Je vindt in het dorp veel verschillende boomsoorten die men niet allemaal in een keer kunnen bekijken, dus is voor deze wandeling een twintigtal bomen gekozen. Behalve aan bomen wordt er aandacht besteed aan enkele historische plekken in het dorp die op de route van de wandeling liggen. De wandeling is ongeveer 3,5 km lang en loopt over verharde paden en trottoirs. In ieder seizoen zien bomen er weer anders uit: Kaal in de winter, frisgroene bladeren en bloeiwijzen in de lente, vol in het blad in de zomer en verkleurend naar herfsttinten in het najaar. En in de zomer en herfst zie je aan veel bomen de vruchten en zaden.

Een van de mooie bomen in deze wandeling is de Robinia of valse acacia op bijgaande foto. Een boom die al meer dan 100 jaar oud is en die het moeilijk heeft door aanvallen van schimmels waardoor de boom van binnen aan het rotten is. De bomen hebben al verschillende generaties Aarle-Rixtelnaren zien komen en gaan en staan op 20 oktober zelf in het middelpunt van de belangstelling. De bomen leveren veel zuurstof aan de wereld en ze maken de dorpen nog mooier dan ze al zijn. Het IVN is benieuwd hoe deze ontdekkingstocht gaat gebeuren door de oude kern van Aarle-Rixtel.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>