Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: d32d5c
Foto:
Kunst en Cultuur

Eerste kunstlezing KBO Beek en Donk; 'Haagse school'

Beek en Donk - Zoals reeds eerder aangegeven start het nieuwe seizoen kunstlezingen van KBO Beek en Donk op 24 oktober met een lezing over de Haagse School in het Ontmoetingscentrum aan de Otterweg. Ger Jacobs neemt u mee naar de 19e eeuw, waar hij de diverse kunstenaars uit deze periode belicht.

Hij volgt hiermee een uitspraak van Jan Hendrik Weisenbruch die sprak dat lucht en licht tovenaars zijn en waarbij de lucht het schilderij bepaalt. De tweede helft van de 19e eeuw was ook in Nederland de tijd van schilderscholen. Het was een ideaal van Vincent van Gogh, om zo'n school te beginnen in Arles en in Eindhoven. Helaas is hem dat niet gelukt. De schilderscholen in Laren, Bergen, Oosterbeek en Heeze hadden meer succes. De Hollandse meesters Bosboom, Israël, Maris, Mesdag en Mauve stonden bekend als Hollandse meesters en genoten internationale faam. Tot de dag van vandaag zijn hun werken befaamd en hangen in diverse museum in de wereld en zijn in trek bij de verzamelaars. Het panorama Mesdag in Den Haag trek jaarlijks tienduizenden bezoekers.

Dr. Ger Jacobs laat donderdag 24 oktober vanaf 14.00 uur in het Ontmoetingscentrum met een diapresentatie zijn licht schijnen over schilderijen die een romantische periode afsloten en een nieuwe mannier van schilderen lieten zien van werken die tot de dag van vandaag blijven boeien.

De kosten van de serie van 4 lezingen zijn €20,00 voor KBO leden als je tegelijk voor alle 4 de lezingen inschrijft. Voor een 'losse' lezing bedragen de kosten voor KBO leden €6,50. Ook niet KBO leden zijn van harte welkom. Voor hen bedragen de kosten voor 4 lezingen totaal €25,00 en een losse lezing €7,50 per lezing. Dit is uiteraard inclusief een kopje koffie of thee. Opgave kunt u doen via het secretariaat van seniorenvereniging KBO Beek en Donk: secr.kbobd@gmail.com of tijdens de eerste lezing op 24 oktober. Betaling kan per bank op bankrek.nr. NL92RABO 0112 0961 58 t.n.v. KBO Beek en Donk onder vermelding van 'Kunstlezingen' of contant bij de eerste lezing zoals eerder vermeld. Graag tot ziens op 24 oktober.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>