Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: f72901
Foto:

Op reis naar de maan met Curiosityworld

Aarle-Rixtel - Tijdens de Kinderboekenweek verzorgde Curiosityworld een kenniscollege en workshop over het reizen naar de maan. Deze KennisFabriek Special van Bibliotheek De Lage Beemden vond afgelopen vrijdag 11 oktober plaats bij tienerwerk Cendra in Aarle–Rixtel.

Sandra van Curiosityworld vertelde een boeiend verhaal over de maan. Dat deed ze aan de hand van beelden en filmpjes. De aanwezige kinderen hingen aandachtig aan haar lippen. De kinderen stelden allerlei vragen en daaruit werd duidelijk dat er een aantal kenners tussen zaten. Na deze berg van informatie gingen de kinderen zelf aan de slag. Wat ze net geleerd hadden, werd nu verwerkt in het maken van hun eigen maan van klei. Eerst werd de maan gevormd, dan de voetstappen van de astronauten er opgezet en ook de sporen van de maanlander. Er werden kraters gevormd, met echte lavastenen gewerkt en als laatste werd op de maan de vlag geplaatst. Mooi om te zien hoe geconcentreerd de kinderen werkten en hoe blij ze waren met hun eindresultaat. Wat natuurlijk mee naar huis mocht. En zien de kinderen morgen de maan aan de hemel staan, dan kijken zij vanaf nu toch met heel andere ogen.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>