Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 9bc6ca
Foto:

Sint Margaretha Gilde bij Oktoberfeesten Sittard

Aarle-Rixtel - Het Sint Margaretha gilde uit Aarle-Rixtel vertrok afgelopen zondag met de bus naar Sittard. Daar werden de oktoberfeesten voor de 15e keer gehouden, en het gilde is daar al verschillende jaren te gast. Gildes en schutterijen komen uit Noord-Brabant, Limburg, en ook uit België en Duitsland voor de optocht door Sittard, waar de mensen rijen dik staan om iedereen te begroeten.

Verschillende tenten staan er voor de feesten, en ook een grote kermis voor het publiek, wat afgelopen zondag flink kon genieten van het mooie weer. Vast onderdeel op deze dag is ook het schieten voor de koningen van de gildes, en schutterijen om de titel koning der koningen 2019.

Namens het Sint Margaretha gilde schoot koning Toon Thijssen mee, en het lukte hem om met het 77e schot het laatste stuk hout eraf te schieten. Na de officiële huldiging op het grote podium, waarbij een grote beker ook tot de prijs behoorde, kon het gilde echt met het feesten beginnen. Nadat iedereen weer om 20.00 uur in de bus zat, kon de reis terug naar Aarle-Rixtel gaan, waarbij iedereen toch wel wat moe was van deze leuke en gezellige dag.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>