Maud Steegs, Ilse Dekkers en Imke Steegs hadden een leuke badminton-dag tijdens het MieCon toernooi
Maud Steegs, Ilse Dekkers en Imke Steegs hadden een leuke badminton-dag tijdens het MieCon toernooi

Goede resultaten voor jeugd Badminton Club Lieshout

Sportnieuws Sport

Lieshout - Enkele jeugdleden van Badminton Club Lieshout hebben hoge ogen gegooid bij het MieCon toernooi. De Lieshoutse jeugd, die dit jaar voor het eerst bij de HBB badmintont, nam voor het eerst deel. Ook in het combinatieteam dat Badminton Club Lieshout met BCV'73 heeft gevormd presteren de Lieshoutse spelers naar behoren.

MieCon toernooi
De jeugd van Badminton Club Lieshout begint haar draai te vinden bij de Helmondse Badminton Bond. Onder begeleiding van Ainara Vandegard namen Maud Steegs, Ilse Dekkers en Imke Steegs, namens Badminton Club Lieshout deel aan het MieCon jeugdtoernooi. Dit jaarlijkse jeugdtoernooi wordt door twee HBB verenigingen gezamenlijk georganiseerd. Con Brio en Mierlo richten voor dit goedbezette toernooi de Mierlose Sporthal 'de Weijer' een volledige dag voor in. Gedurende de dag werken de spelers uiteindelijk in diverse categorieën de wedstrijden af en aan het einde van de dag wordt de balans opgemaakt. Daar bleek dat Imke Steegs in de categorie Gemengd Dubbel (GD) de eerste plaats had bereikt. Ook Maud Steegs deed het in deze categorie goed: zij eindigde uiteindelijk als tweede. Ook in de Dames Dubbel (DD) categorie was er succes voor de Lieshoutse vereniging. Maud en Imke Steegs behaalde gezamenlijk een keurige tweede plaats. Al met al een prima resultaat, na een lange dag sporten, voor deze jonge Lieshoutse badmintonners.

BVC'71-AB1
Dit eerste seizoen bij de HBB spelen de Lieshoutse spelers: Ainara Vandegard en Pepijn Kerkhof mee met het team van Valkenswaardse BVC'73. Dit omdat Badminton Club Lieshout nog geen compleet team in deze AB-klasse kan maken. Met BVC'73 zijn de Lieshoutse badmintonners ingedeeld de AB-klasse en, inmiddels heeft dit team er al twee wedstrijden op zitten, waarbij de wedstrijd tegen Mixed-AB2 de meest gelijkwaardige was. Sterker nog: Ainara Vandegard deed het prima in deze wedstrijd door de damesdubbelpartij, samen met Yanisa Buengsai, na een heel spannende wedstrijd te winnen met 21-19 in de derde set. Ook in de singlepartijen presteerde Ainara goed. Met 21-9 en 21-11 won ze van Pien Sijmens.

In de wedstrijd tegen het sterke Mierlo-AB1 was er minder reden tot juichen. Pepijn Kerkhof was, in de singlepartij, niet opgewassen tegen de veel sterkere Bram Fliervoet. Samen met Daan Smits ging het in de herendubbel een heel stuk beter, maar winst: nee, die zat er niet in. Ook voor Ainara Vandegard zat er in deze wedstrijd geen winst in. Mirre Botman was in de singlepartij behoorlijk wat sterker en ook de damesdubbelpartij, samen met Inge Smolders, bracht niet meer punten. Door deze uitslagen bivakkeert BVC-73-AB1 voorlopig onderaan in deze klasse.

Programma
Op vrijdag 25 oktober om 20.30 uur vindt de PubQuiz (senioren) plaats bij Badminton Club Lieshout.