Zora, de zorgrobot
Zora, de zorgrobot Liane Manders Fotografie

Lezing over Zorgrobots voor mantelzorgers

Algemeen

Laarbeek - De Week van de Mediawijsheid vindt van 8 tot en met 15 november plaats. Bibliotheek De Lage Beemden organiseert twee activiteiten om mediawijzer te worden.

Door zorgrobots in de thuiszorg kunnen mensen langer zelfstandig blijven wonen met ondersteuning op afstand. Met één druk op de knop is er contact. Het is van groot belang dat men zich thuis veilig voelt. Dat men met een gerust gevoel de deur kan openen als er wordt aangebeld. En dat er gemakkelijk om hulp gevraagd kan worden als dat nodig is. Met behulp van domotica kan dit geregeld worden. Niels van den Broek is domoticaspecialist bij ORO. In deze lezing vertelt Niels hoe domotica bij ORO wordt ingezet. En hoe domotica ervoor zorgt dat iemand langer thuis kan wonen.

De gratis lezing vindt plaats op maandag 11 november van 14.00 – 15.30 uur bij Ouderenlandgoed Grootenhout, Stekkermortel 3A in Mariahout. Kaartjes zijn te reserveren via www.bibliotheeklagebeemden.nl, telefonisch via 0492-323245 of aan de balie in de bibliotheek.