Gratis cursus communiceren met de e-overheid

Algemeen

Laarbeek - Bibliotheek De Lage Beemden organiseert binnenkort weer de cursus 'Digisterker: werken met de elektronische overheid'. De gratis cursus is bedoeld voor mensen die willen leren hoe ze hun DigiD moeten gebruiken voor internetdiensten van de overheid.

Bij de overheid regel je met je DigiD steeds meer zaken digitaal. Op termijn wordt dat vermoedelijk zelfs verplicht. Bijvoorbeeld belastingaangifte doen, huur- of zorgtoeslag aanvragen of een afspraak maken bij de gemeente. Veel mensen weten niet hoe dit moet of vinden dit moeilijk. Of erger nog, ze geven hun DigiD uit handen en dat is zeker niet de bedoeling. Voor hen is de cursus 'Werken met de e-overheid' ontwikkeld. Bibliotheken helpen hiermee mensen op weg met de digitale overheid.

De overheid en Mijn Overheid, een DigiD aanvragen en gebruiken, wel of geen toeslag aanvragen, je weg vinden naar de berichtenbox en op overheidswebsites, de privacy van je persoonsgegevens bij de verschillende overheden, het komt allemaal aan bod in de cursus.

De cursus vindt deze keer plaats in het Dorpshuis Lieshout, Grotenhof 2 en is bedoeld voor inwoners van de gemeente Laarbeek. De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten in de ochtend. Steeds van 9.30 tot 12.00 uur. De data zijn 18 en 25 november, 2 en 9 december. Er is plaats voor 8 deelnemers, dus tijdig aanmelden is gewenst. Cursisten moeten wel een beetje met de computer en internet kunnen omgaan en beschikken over een eigen e-mailadres. De cursus gaat alleen door bij voldoende deelname.

Aanmelden kan via www.bibliotheeklagebeemden.nl, via mail info@bibliotheekdlb.nl of telefoonnummer 0492–323245. Onder vermelding van naam, e-mailadres, telefoonnummer, woonplaats en wel of niet in bezit van DigiD.