Logo mooilaarbeek.nl
De Ekkermuzikanten   | Fotonummer: 3489cc
De Ekkermuzikanten
Evenementen

'De Ekkermuzikanten' houden 29ste 'Ekkerfestival'

Beek en Donk - Muziekkapel 'De Ekkermuzikanten' uit Beek en Donk houdt zondagmiddag 3 november alweer voor de 29e keer het Ekkerfestival. Dit festival wordt gehouden in zaal v.d. Burgt aan het Heuvelplein 21 te Beek en Donk van 13.00 tot ongeveer 17.30 uur. Het wordt, zoals u van hen gewend bent, een mooie muzikale middag voor muzikanten en liefhebbers van blaasmuziek. Samen met een drietal muziekkapellen uit Brabant en Limburg zorgen 'De Ekkermuzikanten' voor een middag met non-stop blaasmuziek.

Programma
13.00-13.40 uur De Ekkermuzikanten, 13.50-14.40 uur Ons Hermenieke, 14.50-16.20 uur Krajovjanka, 16.30-17.30 uur Die Fürstenwälder Musikanten.

Het festival wordt om 13.00 uur geopend door de 'De Ekkermuzikanten'. Een van de eerste buurtkapellen uit Beek en Donk en komt voort uit buurtvereniging 'De Oude Toren'. Met een gevarieerd programma proberen zij het publiek 40 minuten lang te vermaken. Blaaskapel De Ekkermuzikanten staat al meer dan 30 jaar onder leiding van Piet Diender.

Daarna komt 'Ons Hermenieke' uit Eindhoven op het podium. Dit is een gezelschap dat is opgericht als een carnavals-orkestje. Door veel oefenen is het muzikale pijl gestegen en is ook het repertoire veranderd. Ze spelen muziek uit de zestig en zeventiger jaren en ook veel bekende muziek uit deze tijd. 'Ons Hermenieke' heeft vaak optredens in Duitsland en België en wordt daar met veel enthousiasme en waardering ontvangen.

Als derde volgt 'Krajovjanka'. Dit is een dynamische blaaskapel die is opgericht in 2001 door muzikanten uit de regio Midden - Limburg en Oost - Brabant. Ze hebben een voorliefde voor de Moravische, Mährische en Böhmische muziek. De kracht van 'Krajovjanka' zit hem in het feit dat er eerst veel ervaring is opgedaan in Tsjechië. Vooral in het krijgen van de 'feeling' hoe deze mooie muziek moet worden gespeeld, maar natuurlijk ook om de cultuur van de streek te leren kennen. Geheel in Tsjechische kleding zijn zij op allerlei evenementen aanwezig en brengen zij hun muziek ten gehore. Het is, als liefhebber, zeker een aanrader om even te komen kijken. 'Krajovjanka', is inmiddels een begrip in de nationale en internationale blaasmuziekwereld en ze staan garant voor een spetterende optreden.

Als afsluiter is dit jaar gekozen voor een muziekkapel uit Boxtel. 'Die Fürstenwälder Musikanten'. Deze blaaskapel bestaat al 40 jaar. Ze treden op bij diverse festivals in binnen en buitenland met vooral Egerländer en Böhmische muziek. Ze zorgen zeker voor een muzikale en passende afsluiting van dit festival.

De toegang is geheel gratis. Als u houdt van een middag vol muziek en gezelligheid mag u dit zeker niet missen! Voor de kleine kinderen is er een kinderhoek ingericht waar ze zichzelf kunnen vermaken. Ook zorgen de eigen leden van de Ekkermuzikanten voor de catering. Meer informatie over de Ekkermuzikanten en het Ekkerfestival kunt u vinden op www.ekkermuzikanten.nl.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>