Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 186a8a
Foto: Paul Colen
Natuur

'Nacht van de Nacht' wandeling bij IVN

Aarle-Rixtel - Bij het IVN gebouw in Aarle-Rixtel begint zaterdag 26 oktober om 18.30 uur, als het nog een beetje schemert, de 'Nacht van de Nacht'. Het IVN houdt dan een wandeling vanaf de Bimd. Kinderen en hun ouders starten onder begeleiding met een verhaal bij de Vertelboom. Daarna maken zij een korte wandeling met een verrassing.

De volwassenen zonder kinderen lopen richting Laarbrug en Hoge Akker. Er mogen geen zaklampen worden meegenomen op deze wandeling. Er wordt geprobeerd een sfeer te scheppen, zoals die nog niet zo lang geleden overal bestond. De natuur in optima forma kan niet zo goed overweg met al dat kunstlicht dat de mens in de donkere uren produceert. Veel zoogdieren zijn 's nachts actief. En bijv. ook nachtvlinders zijn bij al dat licht minder actief, eten dan minder en zijn minder geneigd om te paren.

De wandeling duurt ongeveer 1,5 à 2 uur. Na afloop is er een drankje bij het kampvuur bij de Bimd. Er wordt geprobeerd om zo stil mogelijk te zijn zodat men niet alleen het donker ervaren, maar ook de stilte. Iedereen is welkom en deelname is gratis, het gaat altijd door. Een kleine vrijwillige bijdrage mag altijd. Bijgaande foto is van de vos, een van de dieren die meestal 's nachts of in de schemering jaagt. De foto is gemaakt door Paul Colen. Het is spannend om mee te maken welke nachtdieren er te horen of zien zijn.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>