'De Ideale Schoonouders'
'De Ideale Schoonouders'

'De ideale schoonouders' komen naar Aarle-Rixtel

Algemeen Muziek

Aarle-Rixtel - Zanggroep 'De Ideale Schoonouders' uit Nuenen verzorgen op zondag 10 november hun eerste optreden in Aarle-Rixtel. Ontstaan uit een vriendengroep, en zoals zo vaak, voor een feestje voor een 40-jarige, moest er iets leuks gedaan worden. Er moest gezongen gaan worden... zo ontstond de zanggroep 'Met Smartelijke groet'.

Ze hebben zich dermate muzikaal ontwikkeld dat ze inmiddels optredens mochten verzorgen op vele festivals, waaronder Paaspop en de Zwarte cross. Ze waren de winnaars van een aantal Festivals. Vanwege hun leeftijd werden ze al snel heel populair op deze festivals en kregen ze de bijnaam 'De Ideale Schoonouders'. 20 Jaar geleden begonnen met 16-18 man (en vrouw) zijn het er nu inmiddels 26. Onlangs nog werd het 20-jarig bestaan gevierd in Amsterdam.

Voor 'De Idelale Schoonouders' zijn deze optredens een combinatie van zang en cabaret en creativiteit. Bijvoorbeeld bij de zin uit het liedje van 'Sophietje' van Johnny Lion, 'de mooiste, dat ben jij ', gaan de mannen naar een vrouw in het publiek en gaan dan door de knieën. Dat doen ze ook bij het liedje 'Du'...van Peter Maffay. Gekleed in kleding uit de jaren '70 en '80 verzorgen zij optredens van 3 x 30 minuten in De Couwenbergh. Aanvang: 14.00 uur. Entree is gratis.