De EMK-aanvoerder kopt de bal weg voor Willem Slegers

ELI pakt belangrijk punt tegen EMK

Lieshout - Na de wat fortuinlijke overwinning bij Mifano speelde ELI op eigen sportpark 't Luytelaar 1-1 tegen het Nuenense EMK, een resultaat waar beide teams na 90 minuten vrede mee konden hebben. De Blauwwitten mochten hiermee op basis van het vertoonde spel en het duidelijke overwicht van EMK in de 1e helft heel tevreden mee zijn. Anderzijds was het duidelijk, dat ELI eerder dan de bezoekers aanspraak kon maken op 3 punten als de wedstrijd langer had geduurd.

De bezoekers namen vanaf het allereerste begin het heft in handen en waren vaak dreigend over beide vleugels. De ELI-defensie met de broers Hollanders als sterke centrale duo kon echter lange tijd steeds nog tijdig ingrijpen. Na 15 minuten kreeg de foutloos keepende Marvin Jansen bij een EMK-hoekschop de steun van Niels den Bol, die een inzet van de doellijn haalde. De ploeg van Michael Thijs kon daar aanvallend nauwelijks iets tegenover stellen. Alleen zag Roel Donkers zijn schot nog geblokkeerd en kon Ruben van Hoof de doelman bijna verrassen na een bekeken pass van Harm Hazenveld. In de 39e minuut viel dan toch het verwachte doelpunt. Robbert van de Ven schoot van 20 meter afstand de bal via binnenkant paal in de touwen achter de kansloze Marvin Jansen, 0-1. Deze treffer werd nog even betwist omdat vanwege al dan niet hinderlijk buitenspel. In de 45e minuut kwam ELI heel verrassend op gelijke hoogte. Het was Niels den Bol, die bijna vanaf de zijlijn zijn als voorzet bedoelde bal over de EMK-goalie bij de 2e paal binnen zag vallen, 1-1.

Een herboren ELI begon na de theepauze aan de 2e helft. De hard werkende blauwwitten waren direct enkele malen gevaarlijk. Zo had Lex Hollanders 3 keer bij hoekschoppen met enig fortuin raak kunnen koppen. Tekenend was, dat de ploeg op het middenveld steeds vaker de duels won en zich enkele doelrijpe kansen wist te creëren. Zo schoot op aangeven van Roel Donkers Ruben van Hoof en later Rens den Bol juist naast. Beide ploegen bleven de aanval zoeken, zodat het een heel aantrekkelijk duel werd, dat tot het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Meulenbroek spannend bleef.

Zondag staat voor ELI opnieuw een belangrijke wedstrijd op het programma. ELI ontvangt dan het op gelijke hoogte staande Milheezer Boys. De winnaar van dit duel kan zich dan los maken van de onderste regionen.

Opstelling ELI: Marvin Jansen, Harm Hazenveld (Mart Bekkers), Bas Hollanders, Lex Hollanders , Aaron Hurkx, Joost van der Tol, Willem Slegers, Ruben van Hoof, Niels den Bol (Randy van der Groef), Roel Donkers en Robert Neilen (Joris Ganzewinkel).