'Rietland' heeft sinds deze week bewoners
'Rietland' heeft sinds deze week bewoners

Rietland in Beek en Donk niet langer een onbewoond eiland

Algemeen

Beek en Donk – De zes gelijkvloerse woningen op het eiland aan de De Ruijterweg in Beek en Donk zijn opgeleverd. Hendriks Coppelmans Bouwgroep uit Uden overhandigde de sleutels begin deze week aan de nieuwe bewoners. Daarmee is Beek en Donk een wooneiland rijker en nieuwbouwwijk Beekse Akkers weer een stukje mooier geworden.

Klaar voor de toekomst op je eigen eiland
De bouw van de woningen startte in maart. Sindsdien verschenen op het wooneiland zes gelijkvloerse patiowoningen. De slaap- en badkamer van deze woningen zijn op de begane grond. De nieuwe bewoners zijn daardoor helemaal klaar voor de toekomst. De achtertuin van alle woningen ligt direct aan het water. Niet alleen de ligging van de woningen is bijzonder. De woningen mochten namelijk nog met een gasaansluiting worden gebouwd. Hendriks Coppelmans vond dit echter niet meer van deze tijd. De woningen zijn daardoor alsnog gasloos gebouwd, als een van de eerste woningen in Beekse Akkers.

Uithangbord Beekse Akkers
Vanwege de centrale ligging van het eiland, was het ontwerp van de woningen extra belangrijk. Door de lichte gevels, antraciete daken en houten vlonders heeft het eiland een statige, maar toch eigentijdse uitstraling gekregen. Een opvallende plek in het straatbeeld van Beek en Donk. De woningen zijn ontworpen door Bulkens Architecten uit Molenhoek.

Hendriks Coppelmans en Beekse Akkers: goed huwelijk
Hendriks Coppelmans bouwde de afgelopen jaren verschillende woningen in nieuwbouwwijk Beekse Akkers. Zo bouwden ze koopwoningen aan het Isidorusplein en de Middenakkerdreef en koop- en huurwoningen aan Ter Lijnden. Deze woningen zijn gebouwd op basis van het concept BudgetRijwoning van Hendriks Coppelmans: betaalbare eengezinswoningen met drie slaapkamers.